2023.12.7 17:12
Olvasási idő 0:35
Masszi-Rigó Csilla

Különleges buszokkal utazhatjuk körbe Budapest belvárosát

UTAZÁS BUDAPEST TÖMEGKÖZLEKEDÉS

A Közlekedési Múzeum utcára megy, jövő héttől pedig igazi retró különlegességeken utazva krúzolhatunk a belvárosban.

Szó szerint élményutazásra hívja az érdeklődőket a Közlekedési Múzeum, amely december 16-tól, jövő szombattól, két hónapon keresztül igazi retró buszokat küld a forgalomba. A Mozgó Múzeum névre hallgató program keretében ünnepi díszbe öltöztetett Ikarus buszokra pattanva lehet körbeutazni Budapest belvárosát.

Az Ikarus 66 az Ikarus gyár városi-elővárosi autóbusztípusa. Elterjedt beceneve „faros”, melyet valószínűleg jármű farmotoros elrendezése és jellegzetes, járműtestből hátulra kinyúló motorsátor ihletett. Forrás Wikipedia/ Joxy

A “faros” Ikarus 66-osra a felnőttek 5 600, a nyugdíjasok és a diákok 2800 forintért ülhetnek fel, míg az Ikarus 311-esre a teljes árú jegy 4 800 forintba, a kedvezményes pedig 2 400 forintba kerül. Ezek mellett lesznek élőzenés járatok, amelyekre nyolc-, illetve négyezer forintért lehet majd felszállni, és mindhárom élményutazásra lehet családi jegyeket is váltani. A buszok a Műcsarnok előtti buszmegállóból fognak indulni.

Kiemelt tartalom
10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 2024.4.24 12:56

A múzeumpedagógiai élményutazások célja, hogy a Közlekedési Múzeumnak addig is legyenek programjai, amíg el nem készül az új főépület. A magyar kormány még 2017-ben döntött arról, hogy a korábban a Városligetben működő intézményt áthelyezzék, új helyszínnek pedig az egykori Északi Járműjavító kőbányai telephelyét jelölték ki.