2023.12.7 12:02
Olvasási idő 0:53
Masszi-Rigó Csilla

Sorozat készül Stephen King vérfagyasztó bohócáról, végre egy részletet is láthatunk belőle

FILMEK + SOROZATOK HBO HORROR SOROZATOK STEPHEN KING

Az amerikai Max (nálunk még HBO Max) izgalmas ízelítőt adott arról, milyen sorozatok várhatóak tőlük a 2024-2025-ös szezonban: a "True Detective" és a "Last of Us" folytatása mellett Stephen King vérfagyasztó bohóca, Pennywise is saját szériát kap.

Rég nem született olyan Stephen King-filmadaptáció, amelyik olyan sikeres lett volna a nézők körében, mint a 2017-ben bemutatott, Az című film. Így nem is olyan meglepő, hogy a vérfagyasztó és nem mellesleg elég jó humorérzékkel megáldott Pennywise 2025 elején saját történetet kap, érkezik ugyanis a Welcome to Derry című sorozat, amely Derry városának történelmét és a bohóc eredetének történetét mondja majd el.

A 2025-ben megjelenő szériát az az Andy Muschietti, illetve testvére, Barbara Muschietti rendezi, aki korábban a horror második részének történetmeséléséért is felelt. „Tinédzserként addig olvastuk felváltva Stephen King Az című könyvének fejezeteit, amíg a vastag kötet darabjaira nem esett. Egy epikus történetről van szó, amely sok mindent tartalmaz, és messze túlmutat azon, amit az Az-filmekben felfedezhettünk. Alig várjuk, hogy megoszthassuk Steve regényének mélységeit, annak minden szívével, humorával, emberségével és borzalmával együtt” – nyilatkozták a testvérek. 

A Welcome to Derry mellett a Max (amely nálunk még HBO Max néven fut, azonban már a Warner Bros. Discovery tulajdonában van) több, 2024-2025-ös szezonra tervezett sorozatból is mutatott egy kis ízelítőt. Ahogy azt már korábban írtuk, jövő nyáron érkezik a Sárkányok háza második évada, 2025-ben folytatódik az Eufória, de jön még a Last of Us második évada, egy újabb True Detective-történetet, és Kate Winslet is visszatér majd A rezsim című minisorozatban, melyről egyelőre csak annyit tudni, hogy egy fiktív közép-európai ország autokrata kancellárjának történetét fogja bemutatni.