2023.12.6 12:59
Olvasási idő 1:19
Szécsi Krisztián

"Megnyitunk, és le is zárunk egy korszakot” – Négy év után új klipet kapott egy Elefánt-dal

ZENE ELEFÁNT ZENEKAR MAGYAR ZENE ZENE

Az Elefánt az "Ikarosz" második klipjével kíván új fejezetet nyitni a zenekar történetében.

Viszonylag ritka, hogy négy év távlatából készüljön videó egy dalhoz, pláne, ha már az adott szerzemény egyébként is kapott klipet. Az Elefánt zenekar azonban most mégis egy ilyen szokatlan zenei lépésre szánt el magát, és mind a videó, mind annak üzenete kiválóan passzol a banda imázsához.

Az Ikarosz című dalhoz Tóth Eszter több mint egy éven keresztül készítette a videót, méghozzá vizsgamunkaként a Budapesti Metropolitan Egyetem animációs szakán, majd első ízben a Budapest Parkban láthatta a zenekar közönsége. A kisfilmben az Elefánt öttagú legénységén keresztül kísérhetjük végig a történetet, és rengeteg rejtett, személyes utalást fedezhetnek fel a rajongók. 

Az Ikarosz új klipjét itt tudjátok megnézni:

„Szerettem volna a görög mítoszra egy modernebb megközelítésben utalni, de hűnek maradni a dalszöveghez is, mivel elég konkrét dolgok hangzanak el benne. Ha kicsit mélyebben belemegyek, nekem ebben a történetben az emberi természet nagyratörő mivolta párosul a meggondolatlansággal. Nem gondolunk bele igazán a következményekbe, és túltoljuk. Talán tudjuk is, hogy a végzetünkbe rohanunk, mégis inkább hátradőlünk, és bontunk egy sört“ – mesélte a munkáról Tóth Eszter.

Jó érzés volt megtapasztalni azt, hogy a sztorizásokból hogyan alakultak ki a karaktereink a képeken, és hogy ezek mennyire jól és közben mennyire viccesen hozták mindegyikünk személyiségét. Ha valaki ismer minket, akkor rengeteg apró részletet találhat rólunk a klipben. A sztori és a mindent átszövő humor pedig mindenkinek szól. Utóbbi elég nehéz terület. Hála a szoros együttműködésnek, Eszter zseniálisan elkapta, kik is vagyunk

– mondta Kovács Zoltán, a banda billentyűse a közös munkafolyamatról.

A zenekar közleménye szerint az Ikarosz új klipje egy tranzíciós időszak végét jelenti. Ahogy Szendrői Csaba, a zenekar frontembere mondta: „Igazából megnyitunk, és le is zárunk egy korszakot“.

Ikarosz a görög mitológiában a lázadás, a szófogadatlanság, a kíváncsiság megtestesítője. A történet szerint Ikarosz apja, Daidalosz menekülés céljából viasszal összeragasztott tollakból szárnyakat készített, és óva intette fiát, hogy ne repüljön túl magasra, mert elolvadnak. A fiút azonban megigézte a magasság, és ez okozta vesztét.

Ha valaki élőben is meghallgatná a dalt: a zenekar december 29-én jótékonysági koncertet tart a Barba Negrában.