2023.12.6 10:10
Olvasási idő 1:06
Szécsi Krisztián

Végstádiumú rákkal küzd a Bűbájos boszorkák főszereplője, és most podcastet indít a karrierjéről

FILMEK + SOROZATOK BETEGSÉG BŰBÁJOS BOSZORKÁK SOROZATOK

Az 52 éves színésznőt 2015-ben diagnosztizálták a betegséggel. Állapota egyre romlik, ezért egy " Let’s Be Clear with Shannen Doherty" című podcastsorozatban állít emléket a munkásságának.

Végstádiumú rákkal küzd Shannen Doherty, a Bűbájos boszorkák Prue Halliwellje és a Beverly Hills 90210 Brenda Walsha: a daganat először a mellében jelent meg még 2015-ben, majd idővel már a színésznő csontjaira is átterjedt. A tragikus fejlemények ellenére Doherty mégsem adja át magát a kétségbeesésnek.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

People Magazine (@people) által megosztott bejegyzés

Amikor olyanokat kérdezünk magunktól, hogy 'Miért pont én? Miért pont én lettem rákos?', 'Miért nem javul? Miért vagyok már a 4. stádiumban?', az arra késztet, hogy az élet nagyobb célját keressük

– mesélte a People magazinnak Doherty, aki bár 2017-ben reményteli híreket kapott az egészségével kapcsolatban, két évvel később végül újra orvosi kezelések alá kellett, hogy vesse magát, miután kiújult nála a betegség. Azonban állapota ellenére is példával szeretne járni mindenki számára: ugyanúgy dolgozik, fókuszát színészi karrierjére helyezi.

Az emberek azt hiszik, hogy rákosnak lenni egyet jelent azzal, hogy nem tudsz járni, nem tudsz enni, nem tudsz dolgozni. Nagyon korán kitesznek a legelőre, és azt mondják, ennyi volt számodra, pedig ez közel sincs így. Ugyanúgy életerősek vagyunk, csak más az életszemléletünk. Olyan emberekké válunk, akik dolgozni akarnak, akik elfogadják az életet, és tovább akarnak lépni a nehézségeken

– osztotta meg gondolatait a rákkal kapcsolatos társadalmi prekoncepciók kapcsán.

Az interjú alatt többek között arról is beszélt, hogy képtelen felfogni, miért nincs még a betegségre igazán hasznos kezelés, és hogy motivált maradjon, podcastcsatornát indít Let’s Be Clear with Shannen Doherty (Tegyük tisztába a dolgokat Shannen Dohertyvel) címen, ami szerdán debütált az iHeartRadio gondozásában.

A bemutatkozó epizódban Shannen Doherty arról beszél, hogy az adásokban a saját munkássága előtt szeretne tisztelegni, visszaemlékezve karrierje olyan főbb pontjaira, mint hogy milyen barátságokat kötött a filmiparban, vagy hogyan élte meg, amikor fény derült a betegségére, és ez hogyan befolyásolta a szakmai életét.