2023.12.5 14:13
Olvasási idő 1:02
Kovács M. Dávid

Idén megújult díszvilágítással, minden korábbinál hosszabb ideig kápráztatnak el az ország legnagyobb karácsonyfái

UTAZÁS BUDAPEST KARÁCSONY MAGYAR KÖZÚT

Harmadik alkalommal öltöztetik ünnepi díszbe a Megyeri híd pilonjait. A Magyar Közút viszont azt kéri, vezetés közben senki se fotózza a karácsonyi látványosságot, illetve hangsúlyozza: a leállósáv sem arra van kitalálva, hogy onnan lőjük a képeket.

Az ünnepi időszakra a Magyar Közút ismét az ország legmagasabb, 100 méteres karácsonyfáivá változtatta az Újpestet Budakalásszal összekötő Megyeri híd pilonjait.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

A Refresher Magyarország részére elküldött keddi sajtóközlemény szerint a nagy népszerűség miatt idén nemcsak karácsonykor, hanem már december 3-tól, azaz az első adventi vasárnaptól zöldbe borul esténként a híd két pilonja.

A Magyar Közút közlése szerint a közvilágítást leszámítva a híd valamennyi világító berendezését, fényforrását speciális zöld fóliával fedték be, így öltöztették első körben karácsonyi díszbe az M0-s autóút északi Duna-hídját.

Később, december 17. és 27. között, robotlámpák segítségével mind a két pilonra – azok budai és pesti oldalaira is – csillag alakú csúcsdísz kerül, illetve ugyanebben az időszakban újdonságként a budai és a pesti pilon középső, üveges részein speciális díszfényeket is kihelyeznek majd.

A Magyar Közút azonban nyomatékosan kéri az arra haladó autósokat és motorosokat, hogy semmiképpen se álljanak meg a leállósávban, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni. „Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre“ – írják.

Kiemelt tartalom
10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 2024.4.24 12:56

Szintén a közútkezelő kérése, hogy az arra közlekedők óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi járműre figyelve haladjanak át a hídon, de ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik. Mint írják, a rendet a Magyar Közút dunakeszi mérnökségének emberei rendszeresen ellenőrzik, nemcsak személyesen, hanem a hídon található forgalomfigyelő kamerákon is.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

A Megyeri híd ünnepi fényeiben egészen az év végéig, december 31-ig gyönyörködhetnek az arra közlekedők. A díszvilágítás minden nap sötétedéstől másnap kora reggelig lesz látható.