2023.12.4 20:12
Olvasási idő 6:15
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: Melyik Gossip Girl-karakter lennél a csillagjegyed alapján?

Horoszkóp: Melyik Gossip Girl-karakter lennél a csillagjegyed alapján?
Forrás The CW - Gossip Girl
ÉLETMÓD GOSSIP GIRL HOROSZKÓP PLETYKAFÉSZEK

Az elmúlt években a streamingszolgáltatóknak köszönhetően reneszánszukat élik a kétezres évek divatos sorozatai, így a Gossip Girl (A pletykafészek) is. Most megtudhatod, melyik gazdag Upper East Side-i tini lennél a horoszkópod alapján.

Kos: Jenny Humphrey

Jenny Humphrey szerepében Taylor Momsen! Forrás James Devaney/WireImage

A sorozat szerint Jenny születésnapja kora tavasszal van, így jó eséllyel a Kos jegyében született. Jenny karaktere nem igazán ismeri a határokat, sőt, folyamatosan feszegeti azokat, mint egy igazi Kos. Számára nem létezik lehetetlen, és ha valamit a fejébe vesz, nincs semmi, ami meggátolja a terve megvalósításában. Jól mutatja ezt gerilla-divatbemutatója, vagy hogy Blair után ő került a gimi királynőjének szerepébe. Nem fogad el tanácsokat senkitől, igazából annál inkább hajtja a saját igazát, minél jobban próbálják lebeszélni arról. Impulzív, nem igazán gondolkodik, mielőtt cselekedne. Ahogy a legtöbb Kos, Jenny sem kér bocsánatot tetteiért, saját elképzelései szerint cselekszik, és hajlandó ezért akár felégetni az összes hidat maga körül. 

Bika: Dan Humphrey

Dan Humphrey és Blair Waldorf a MET lépcsőjén. Forrás Alo Ceballos/FilmMagic

Annak ellenére, hogy a sorozat magyarul a Pletykafészek alcímet viseli, simán megkaphatta volna a „A magányos fiú“ (al)címet is, mivel Dan az a főszereplő, aki a legtöbb cselekményben részt vesz, akár megfigyelőként, akár aktív szereplőként. Dan imád ítélkezni a környezete felett, egy igazi megmondóember, emiatt viszont a barátai sokszor kihagyják őt a fontosabb dolgaikból és programokból. Ennek következtében Dan sokszor marad egyedül. Sziklaszilárd az értékrendje, ahogy az életről való elképzelése is megrendíthetetlen, így saját magát gyakran morális fölényben érzi a környezetével szemben. Néha a saját meggyőződése viszi rossz útra, mint amikor leleplező cikket szeretett volna írni Bart Bassről. Bikaként mindennél fontosabb számára a családja, bármit megtenne azért, hogy biztonságban tudja őket, így rengetegszer áldozza fel saját kényelmét annak érdekében, hogy például húgának, Jennynek segítsen.

Ikrek: Georgina Sparks

Georgina szerepében Michelle Trachtenberget láthattuk. Forrás Bobby Bank/Getty Images

A mellékszereplő Georgina a sorozat szerint maga a megtestesült ördög, és soha nem jelent jót, ha megjelenik egy-egy epizódban. Bármit csinál, abból káosz lesz, hiszen imád mások között kavarni, majd a kialakult zűrzavart hátradőlve, élvezettel nézi végig. Ikrekként lételeme a kommunikáció, szeret pletykálni és mások dolgába beleavatkozni, mindent megtesz azért, hogy ő lehessen a középpontban, és hogy róla beszéljen a környezete. Mesterien manipulál másokat, és nem mutat valós bűnbánást. Gyakorlatilag százszorosan felnagyítva mutatja be az Ikrek csillagjegy összes rossz tulajdonságát. Nem igazán érdekli a Pletykafészek blogja, hiszen sokkal jobban szereti szemtől szemben végignézni az összes tinidrámát, amit ő kreált maga körül. Az évadok során rengeteg ellenséget szerzett, így mikor ugyanarra az egyetemre kerül, mint a főszereplők, igyekszik megváltozni, hogy barátkozzanak vele, hiszen az egyetlen dolog, amit egy Ikrek ki nem állhat, az a magány.

Rák: Lily van der Woodsen

Lily szerepében Kelly Rutherford Forrás Ignat/Bauer-Griffin/GC Images

Lily az egyetlen szülő a sorozatban, akinek pont olyan zűrzavaros az élete, mint a tinédzser karaktereknek. Serena anyukájaként szinte ő az egyetlen, akinek az életébe mélyebb betekintést nyerhetünk, ahogy az első évadtól kezdve szépen felépítik a karakterét. A sorozat elején egy rideg nőként ismerjük meg, aki nem törődik a gyerekei érdekeivel, csak azzal, hogy mit mutat a külvilág felé. Később azonban kikristályosodik, hogy valójában bármit megtenne a gyerekeiért és a családi egység fenntartásáért, így Lily egyértelműen Rák, aki számára nem létezik fontosabb a családnál. Mint a legtöbb Rák, fiatal éveiben Lily is rengeteg különböző élettapasztalatot szerzett, mielőtt gazdag manhattani trófeafeleség lett. Lily mindenkivel törődik, nincsenek előtte határok, ha arról van szó, hogy egy másik embernek segíthessen. A gyerekeivel szuper protektív, nem ismer kompromisszumot, például amikor több részen át haragudott Serenára, amiért az úgy döntött, hogy kihagy egy évet az egyetemen. Lily bőkezű és mindig megbocsát, azonban soha nem felejt. Egy Skorpióval ellentétben, ha eljátszottad a bizalmát, nem vág vissza, hanem egyszerűen csak soha többé nem vesz rólad tudomást.

Oroszlán: Serena van der Woodsen

Serena van der Woodsen Forrás The CW

Serena valójában az Oroszlán csillagjegy mintapéldája, hiszen természetes karizmájával mindig a középpontba kerül, és bármibe is vágja fejszéjét, az szinte első próbálkozásra, könnyedén sikeres lesz. Mindenki vele szeretne barátkozni, ő a legmenőbb lány a suliban, sőt egész Manhattanben, pedig soha semmit nem tett azért, hogy ez így legyen. Nem törődik a népszerűséggel és a hierarchikus rendszerrel, valószínűleg éppen ezért került annak a csúcsára. Nem kell semmit tennie azért, hogy rá figyeljenek az emberek, sőt, néha már azt szeretné, ha egy kicsit háttérbe vonulhatna, ahol nem követik minden lépését. Mindenkiben meglátja a jót, hajlandó második esélyt adni, emiatt nem túl nehéz manipulálni. Serena valahogy mindig hatalmas káoszt teremt maga körül csupán amiatt, mert szereti a szerettei problémáit megoldani. Lényegében emiatt ért véget a kapcsolata Dannel, aki folyamatosan pálcát tört felette. Serena nem bosszúálló típus, általában másokat helyez előtérbe saját maga helyett, a piszkálódást azonban egy idő után megunja és könyörtelenül leállítja.

Szűz: Chuck Bass

Chuck Bass Forrás The CW

Valószínűleg Chuck az egyik legkomplexebb és legbonyolultabb karakter a sorozatban, aki folyamatosan kihasználja és érzelmileg abuzálja a nőket. Chuckot egy sértett, gazdag tinédzserként ismerjük meg, akivel nem törődik az apja. Az érzelmeit igyekszik elfojtani, a frusztrációját pedig nőkön vezeti le, nem kis alkoholmennyiséggel megspékelve. Ahogy idősödik, rájön, hogy ez az életvitel nem tarthat örökké, ezért rálép az önismeret és a fejlődés útjára. Ahogy a legtöbb Szűz, Chuck is munkamániás, minél több pénzt akar keresni, ráadásul elképesztő munkamorállal rendelkezik. Úgy tesz, mintha nem törődne a környezetével, azonban a hátuk mögött folyamatosan azon ügyködik, hogy megoldja a problémáikat. Képtelen az érzéseiről beszélni, általában harapófogóval kell kihúzni belőle mindent, emiatt rengeteg konfliktus alakul ki közte és barátnője, a másik főszereplő, Blair Waldorf között. Imádja a divatot, rengeteg időt szentel a saját megjelenésére. Chucknak nem az erőssége, hogy sokáig koncentráljon egy dologra, viszont a sorozat szerint remek memóriája, éles esze van, érzékeny és rendkívül figyelmes. Nem utolsó sorban pedig nagyon megnyerő, ezek pedig mind egy vérbeli Szűz tulajdonságai.

Mérleg: Blair Waldorf

Blair Waldorf Forrás The CW

A karakterek közül Blair szülinapja az, amit legtöbbször látunk a sorozatban, hiszen személyiségéhez híven hatalmas eseményt szervez saját maga ünneplésére. Ez az esemény minden évadban őszre esik, nem sokkal a sulikezdés után. Az őszi csillagjegyek alapján a Mérleg a legideálisabb jegy, ami passzol hozzá, hiszen nagyon fontos számára a szépérzéke, és nem tűr meg semmit a környezetében, ami esztétikailag nem imponál neki. Intellektuális típus, olvasott, szereti a művészetet, emellett pedig ő az elit, sznob karakter a sorozatban. Értékrendje szerint a legfontosabb a pénz és a luxus, így másokat is azáltal kategorizál, hogy mennyire vastag a pénztárcája. Dan Humphrey-t azért utálja, mert Brooklynban él, és mert nem a felső tízezerbe tartozik. Kemény külseje ellenére azonban tűzön-vízen átmegy a barátaiért, ahogy nem veti meg a zsarolást sem, ha szeretne elérni valamit. Általában sosem szingli, utál egyedül lenni, és mint a legtöbb Mérleg, szereti magához közel tartani az exeit és korábbi szeretőit. 

Skorpió: Ivy Dickens

Ivy Dickens szerepében Kaylee DeFer Forrás Bobby Bank/WireImage

Ivy a későbbi évadokban tűnik fel, és a sorozat cselekménye szerint egy szélhámos, aki a van der Woodsen családba próbál beférkőzni. Megrögzött hazudozó, ám csak úgy tud hazudni, ha saját maga el is hiszi azt, amit másoknak próbál beadni, éppen ezért olyan veszélyes. A felszín alatt Ivy valójában egy sérült lélek, aki fél attól, hogy megbántják és elhagyják őt, ezért bármire képes, hogy félelme be ne igazolódjon. Ha bekapcsol a védelmi mechanizmusa, könnyedén manipulál másokat, hogy egyrészt neki legyen igaza, másrészt pedig, hogy ne bánthassák meg. Hajlamos impulzusok alapján dönteni. Skorpióként egy perc alatt felméri a másik gyenge pontját, és nem fél a megfelelő pillanatban ezt a tudását bevetni, hogy megsemmisítse a másikat.


Nyilas: Nate Archibald

Nate Archibald Forrás The CW

Nate születésnapja a tél elejére tehető, így feltételezhető, hogy a Nyilas jegyében született. Nate valójában semmiben sem kifejezetten tehetséges, de sosem aggódik azon, hogy mihez kezd az életével, hiszen bármibe kezd, az valamiért mindig sikeres. Karizmatikus, könnyedén levesz bárkit a lábáról, így gyakorlatilag bármit elér, amit csak akar. Szeret segíteni másoknak, azonban a keresztbe tesznek neki, nehezen bocsát meg. Fontos számára a lojalitás, a bizalom és az őszinteség, ezért is menekül az olyan kapcsolatok elől, ahol a másik fél hazudott neki vagy kihasználta. Chuckkal ellentétben nem manipulálja a nőket azért, hogy vele legyenek. Lazán kezeli a dolgokat, épp ezért nem nehéz vele barátkozni sem. Felnéz azokra, akik keményen megdolgoznak a sikerért.

Bak: Diane Payne

Diane Payne szerepében Elizabeth Hurley Forrás The CW

A sorozatban nem ritka, hogy a karakterek egymás exeivel jönnek össze, folyamatos a párcsere, azonban Diane karaktere az egyetlen, akinek egy fiatalabb sráccal van viszonya. Diane olyan felnőttet alakít, aki nem szülő a sorozatban, viszont annak tetteti magát, éppen ezért ő a tökéletes jelölt a Bak csillagjegyre. Valódi nevén Elizabeth Hurley egy színészvénával rendelkező angol üzletasszony, aki eljátssza Chuck rég nem látott anyjának szerepét, közben pedig Nate-tel kavar. Bakként nem engedi, hogy bármi az útjába álljon, és nincs semmi, ami képes lenne elterelni a figyelmét a céljáról. Nem egy érzelmes típus, így nem hagyja magát befolyásolni és manipulálni sem. 

Vízöntő: Vanessa Abrams

Vanessa Abrams Forrás The CW

Vanessa, Dan legjobb gyerekkori barátja, akivel még jóval a Pletykafészek blog kezdete előtt ismerkedtek meg. Hűséges, jó barát, akit nem érdekel sem a pénz, sem pedig a szociális státusz. Nem anyagias, és nem mutatja ki, ha megbántják. Szereti elfojtani az érzelmeit, hogy ne bántson meg másokat. Nem illeszkedik be egyik világba sem, művészettel foglalkozik, és egyedi a stílusa. Utálja az Upper East Side-on uralkodó hierarchiát, és megveti a gazdagok értékrendjét, amit jól példáz, hogy amikor egy alkalommal kenőpénzt kap Chucktól, azt inkább eladományozza. 

Halak: Eric van der Woodsen

Eric szerepében Connor Paolot láthattuk. Forrás Ray Tamarra/Getty Images

Serena kisöccseként Eric mindig kicsit háttérbe szorul a családban, mivel nem kell vele annyit foglalkozni. Nagyon érzékeny, mindent magára vesz, és nem bírja ki, ha nincs igaza. Jennyvel legjobb barátok lesznek, azonban folyamatosan veszekednek és áskálódnak egymás ellen. Eric szereti azt hinni, hogy mindig neki van igaza, és kikészül, ha ennek az ellenkezője igazolódik be. Kicsit kaméleon típusú ember, aki mindig olyan személyiséget vesz fel, ami passzol az aktuális társaságához. Fontosak számára a barátai és a családja, ezért gyakran ad tanácsot Serenának, de falaz is neki, ha szükség van rá. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!