2023.12.1 12:51
Olvasási idő 1:33
Masszi-Rigó Csilla

Spotify Wrapped 2023: ők voltak idén a legtöbbet hallgatott magyar és nemzetközi előadók

ZENE AZAHRIAH SPOTIFY TAYLOR SWIFT

A globális zeneipar élén végre egy nő áll, egy youtuberből lett magyar srác pedig tényleg meghódította az országot. Így már talán nem is olyan nehéz kitalálni, kik lettek idén a legtöbbet hallgatott zenészek a Spotify szerint.

Ez az év zeneileg rendkívül sokszínű volt: 2023-ban a nők uralták a popszakmát, rengeteg különböző műfaj nyert magának teret a nemzetközi és hazai listákon, a Spotify pedig – mint ahogy azt már sok éve teszi – idén is személyre szabott összefoglalót készített több mint 574 millió felhasználójának arról, milyen zenéket pörgetett a világ idén. 

Taylor Swift mindent vitt 

Újragondolt albumok, a leghangosabb világkörüli turné és persze a színes, egymás között cserélődő barátságkarkötők – sokakat talán nem lep meg, hogy az idei év leghallgatottabb előadója a countryénekesből lett popsztár, Taylor Swift lett, akinek dalait január első napja óta 26,1 milliárd alkalommal streamelték. 

A második helyen a reggaeton szupersztár Bad Bunny végzett, aki szintén kiemelkedő évet zárt új albumával, a Nadie sabe lo que va a pasar mañana-val. Őt The Weeknd, Drake és Peso Pluma követi, de a top 10-ben ott van még SZA és Lana Del Rey is.

Ők lettek a világ 10 leghallgatottabb előadója 2023-ban a Spotify szerint. Forrás Spotify

Szakítós, szerelmes, szomorkodós: a világ leghallgatottabb dalai

Bár Miley Cyrus nem került fel a top előadók listájára, ő viheti el a legtöbbet hallgatott dal díját 2023-ban, a Flowerst ugyanis 1,6 milliárd alkalommal játszották le az appon belül. Őt követi a sorban SZA dala, a Kill Bill, harmadik helyen pedig Harry Styles slágere, az As It Was végzett. 

Miley Cyrus dala lett a leghallgatottabb sláger a Spotify-on 2023-ban. Forrás Spotify

Szoszi, Magyarország! Milyen zenéket hallgatsz?

A Spotify természetesen országonként is megnézte, mit hallgatnak a felhasználók, Magyarország pedig zeneileg igazán izgalmas jelenségeket produkált 2023-ban. Úgy tűnik, Azahriah tényleg rengeteg magyar listáján ott van, hiszen a három teltházas arénakoncert mellett ő lett a legtöbbet hallgatott magyar előadó 2023-ban.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Taylor Swift, Azahriah, Manuel és Wavy a hét megjelenései között Playback Péntek: Taylor Swift, Azahriah, Manuel és Wavy a hét megjelenései között 2024.4.19 18:43

Azahriah mögött visszatérő partenere, Desh sorakozik fel a második helyen, a dobogó harmadik fokát pedig Manuel foglalhatja el. A tízes listába két külföldi név is bekerült, Taylor Swift sikerét pedig láthatóan a magyar tábor is erősíti. 

A Spotify legtöbbet hallgatott előadói 2023-ban Magyarországon:

  1. Azahriah
  2. DESH
  3. Manuel
  4. Ekhoe
  5. Dzsúdló
  6. Taylor Swift
  7. The Weekend
  8. Pogány Induló 
  9. Beton.Hofi
  10. VALMAR

Azahriah népszerűsége Magyarországon a leghallgatottabb dalok között is jól látszik, győzelmi menetét csak Beton.Hofi és Hundred Sins Bagirája tudta megtörni abban, hogy ne ő foglalja el a dobogó mindhárom fokát. A legtöbbet hallgatott külföldi előadó itthon is Miley Cyrus lett, a 10-es listára pedig még L.L. Junior is felkerült. 

A Spotify leghallgatottabb dalai 2023-ban Magyarországon:

  1. Azahriah – Introvertált dal
  2. Azahriah – Szosziazi
  3. Beton.Hofi, Hundred Sins – Bagira
  4. Azahriah – 3korty
  5. Azahriah – Four moods
  6. Miley Cyrus – Flowers
  7. DESH, Azahriah – Papa
  8. DESH, Young Fly, Azahriah, Lord Panamo – Rampapapam
  9. Dzsúdló, Azahriah – Várnék
  10. KKevin, L.L. Junior – Csavargó