2023.11.27 9:50
Olvasási idő 0:36
Maier Péter

Botrányosan nagy gólt lőtt a Manchester United 19 éves játékosa, Puskás-díjért kiált a világ

SPORT FOCI

Alejandro Garnacho találata annak is megüti majd az ingerküszöbét, akit hidegen hagy a futball.

Valószínűleg az év legszebb gólját lőtte meg Alejandro Garnacho, a Manchester United 19 éves focistája a csapat Everton elleni vasárnapi meccsén. A végül 3–0-ra megnyert Premier League-találkozón a spanyol kezdte meg a gólgyártást a 3. percben, de a koraisága ellenére ez maradt a legemlékezetesebb pillanat a mérkőzésen.

Diogo Dalot adta középre a labdát a jobbszélről, amely kicsit a támadók mögé repült, de Garnacho a lehető legjobb megoldást választotta, egy magasra húzott ollómozdulattal az Everton-kapu hálójába verte a labdát. A találat visszanézhető a YouTube-on is:

Könnyen lehet, hogy ezzel a találattal a fiatal spanyol tehetség bejelentkezett az év legszebb góljának járó Puskás-díjért. A Manchester United pedig idegenbeli győzelmével felkúszott az angol elsőosztály 6. helyére.

A hétvégi Premier League-fordulóban természetesen Szoboszlai Dominik is pályára lépett, méghozzá egy csúcsrangadón, amit a Manchester City otthonában játszott a Liverpool szombaton. Az a meccs 1–1-es döntetlennel ért véget. Kerkez Milos egy félidőt kapott a Bournemouth-ban, a Sheffield ellen 3-1-re megnyert találkozón.