2023.11.22 12:32
Olvasási idő 0:34
Szöllősi Anna

Mobilra is befut a Gmail funkciója, ami segít átláthatóbbá tenni a postaládánkat

TECH-TUDOMÁNY GMAIL TECHNOLÓGIA

Mindenkinek ismerős lehet a szitu, amikor valami kecsegtető promóció vagy kuponkód miatt feliratkozunk egy hírlevére, amire egyébként legkevésbé sem vagyunk kíváncsiak. A Gmail mobilos újítása segíthet ezeket a tartalmakat kiiktatni az életünkből.

A postafiókunkba kismillió hírlevél fut be nap mint nap, és ahelyett, hogy vennénk a fáradságot, hogy leiratkozzunk, gyakori, hogy reflexből rányomunk a törlés gombra. A böngészős Gmailnek erre már jó ideje van egy kézenfekvő megoldása: a Google levelezője érzékeli, ha a küldött levélben valahol van unsubscribe, azaz leiratkozás gomb, így ez a lehetőség már közvetlenül a feladó neve mellett megjelenik, és egy kattintással tudjuk magunkat megkímélni a kéretlen levelektől a jövőben. 

A 24.hu szúrta ki, hogy hogy ez az egyszerű, de nagyon hasznos funkció hamarosan elérhető lesz a Gmail mobilalkalmazásban, pont úgy, mint az asztali verzióban: a levelet megnyitva a feladó neve és e-mail címe mellett automatikusan megjelenik a leiratkozás lehetőség, amennyiben az e-mail szövegében valahol elérhető ez a lehetőség.

Forrás ANDROIDPOLICE


A fejlesztés már bekerült a levelezőszoftver bétaverziójába, így jó eséllyel hamarosan elérhető lesz a mindenki által használt végleges változatban is, Androidon és iOS-en egyaránt.