2023.11.15 14:20
Olvasási idő 0:43
Szöllősi Anna

Honlapot kapott a Meseország mindenkié, ahol híres emberek olvassák fel a kötet meséit

KÖZÉLET HANGOSKÖNYV KÖNYV MESEORSZÁG MINDENKIÉ

Csuja Imre, Kovács Patrícia és Udvaros Dorottya is a hangját és arcát adta a "Meseország mindenkié" meséinek hangoskönyvváltozatához.

Elkészült a Labrisz Leszbikus Egyesület új honlapja, a meseorszagmindenkie.hu, ahová azokat a már korábban elkészült videókat is feltöltötték, amelyeken híres emberek, főleg színművészek olvasnak fel a Meseország mindenkié című kötet történetei közül.

Az Avarbarna című meséhez Csuja Imre, a Kincső és Karolához Kovács Patrícia, Trivadar, a három fülű nyúl meséjéhez pedig Udvaros Dorottya adta a hangját, de közreműködik többek között Alföldi Róbert és Szinetár Dóra is. 

A honlapon a fentieken mellett gyerekek számára készült interaktív kvízeket is találunk, a pedagógusok számára pedig a mesékkel kapcsolatos mesetérképek, illetve a különböző történetekhez készült foglalkozástervek is készültek. A honlapon keresztül magát a könyvet is megrendelhetjük, természetesen nem ledarált állapotban, fólia nélkül.

A Meseország mindenkié című meseantológia ismert és pályakezdő szerzők írásait egyaránt tartalmazza, amelyeket a Labrisz 2020-ban kötetbe rendezve jelentetett meg Magyarországon. Az egyesület a leszbikus, biszexuális és transznemű nők egyenlő jogaiért küzd, de más elnyomott kisebbségi csoportokért is szót emel. A hazai sikert Dúró Dóra darálós akciója hozta meg a kötetnek, aminek híre külföldre is elért, így a Labrisz az elmúlt években számos nemzetközi, írói és emberi jogi díjban is részesült – emlékeztet a 24.hu.