2023.11.14 12:50
Olvasási idő 0:44
Masszi-Rigó Csilla

Pink kétezer betiltott könyvet oszt szét a floridai koncertjein

TÁRSADALOM EGYESÜLT ÁLLAMOK KONCERT KÖNYV PINK

Az énekesnő szerint nincs rendjén, hogy a politika diktálja, mit szabad, illetve mit nem szabad olvasnia a gyerekeknek.

Ezen a héten kétezer betiltott könyvet oszt szét floridai koncertjein Pink a PEN America irodalmi és emberi jogi szervezettel együttműködve, írja a People.

A 44 éves énekesnő a napokban a Trustfall című lemez turnéjának miami és sunrise-i állomásain lepi meg rajongóit – pontosabban egy részüket, ezer-ezer főt – egy-egy betiltott könyvvel. A szabad véleménynyilvánítás védelmére szakosodott nonprofit szervezet nyilvántartása szerint csak Floridában 1400 címet tettek már tiltólistára.

Forrás Tim Mosenfelder/Getty Images

Különösen utálatos, ha a hatóságok a faji, illetve nemi hovatartozásról szóló könyveket, valamint az LMBTQ és a színes bőrű szerzőket veszik célba

– mondta Pink egy vasárnapi élő bejelentkezése során az Instagramon.

Az énekesnő arról is beszélt, hogy ő és gyermekei is nagyon szeretik a könyveket, így elképzelhetetlennek tartja, hogy olyan emberek és vezetők mondják meg, mit szabad és mit nem olvasni, akiknek sok esetben még saját gyerekeik sincsenek. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

P!NK (@pink) által megosztott bejegyzés

Az énekes által választott könyvek a faji és szexuális identitás témáit járják körül: a felhozatalban szerepel Todd Parr The Family Book című könyve, a Girls Who Code sorozat egyik kiadványa, Toni Morrison Beloved című regénye és Amanda Gorman The Hill We Climb című verseskötete is.