2023.10.31 17:00
Olvasási idő 1:03

PREMIER: Nagyszabású videóklippel és telt házas élő show-val érkezik a feltörekvő Moriones

ZENE MAGYAR ZENE PREMIER

Hallgasd meg először nálunk Moriones "Cirkuszosan" című dalát, melyre élőben péntek este a Turbinában vájbolhatsz majd.

Futótűzként terjednek Moriones figyelemfelkeltő videói a TikTokon. Bakos Kristóf – aki az ókori Róma világából kölcsönzött bohóc karaktere mögött áll – különc sminkje és különleges énekstílusa által óriási érdeklődést vált ki a közönségből. Olyannyira, hogy november 3-án, pénteken, élete első koncertjén telt ház előtt fog játszani a Turbina nagytermében. Cirkuszosan című újdonságát is ott hallhatjuk majd először élőben.

Moriones gyerekkorában őrült tudós szeretett volna lenni, de Avicii 2018-as halála kapcsán rádöbbent, hogy inkább zenével akar foglalkozni, és dallamokat fog feltalálni. A néhai producerlegenda mellett hatással volt rá Ren, Post Malone és Bob Marley is. Saját zenéje igazán sokszínű, mindenbe belekóstol, de végül a pop állandóságába tér vissza.

A DIY-generációhoz tartozó művész az alkotói folyamat teljes egészét kézben tartja. Zeneszerző, szövegíró, producer, emellett pedig kreatív vizuális elképzeléseit is megvalósítja. Idén magánkiadásban már megjelentetett egy teljes albumot Tébolyda címmel, de máris új zenével érkezik: a Cirkuszosan saját szavaival élve egy „mókás zene”, amelyben a bohóc átveszi az irányítást.

Metaforikusan azt jelenti, hogy a legmerészebb énem felszínre tör, és hozzám beszélve, explicit módon fontos dolgokat mond ki

– mesélte Moriones, aki a dal egyedüli szerzője, és a Simon Dáviddal közösen megvalósított klipben átadhatta magát a színészetnek is, amit szintén imád.

Forrás Moriones – Cirkuszosan

A november 3-án, pénteken, végre élőben is bemutatkozó előadó komplett show-val áll színpadra, és reméli, hogy a közönség olyat élhet majd át, amit korábban még nem: grandiózusabb hangszerelésekkel és izgalmas vizuális elemekkel készül.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Moriones, Camila Cabello, Gunna, RM, Ótvar Pestis, Mehringer és Knocked Loose a hét legjobb megjelenései között Playback Péntek: Moriones, Camila Cabello, Gunna, RM, Ótvar Pestis, Mehringer és Knocked Loose a hét legjobb megjelenései között 2024.5.10 17:53

„Alig hiszem el, hogy pár nap alatt elfogyott az összes jegy az első koncertemre. Végtelenül hálás vagyok mindenkinek, aki megtisztel a bizalmával, és ígérem, hogy valami egészen különleges dolgot viszünk fel a színpadra” – mondta Moriones a várhatóan óriási buliról.