2023.10.30 10:14
Olvasási idő 1:06
Maier Péter

29 éves korában meghalt Adam Johnson profi jégkorongozó, miután egy korcsolya megvágta a nyakát

SPORT JÉGKORONG

Nyolcezer néző előtt játszott egymással a Nottingham Panthers és a Sheffield Steelers a brit Challenge Cupban, amikor súlyos baleset érte az amerikai játékost.

A jégen érte baleset a Notthingham Panthers jégkorongozóját, Adam Johnsont. A 29 éves amerikai játékos már a pályán orvosi kezelést kapott, majd kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét.

Szombaton 8 ezer néző előtt játszott angol Challenge Cup-mérkőzést egymással a Sheffield Arénában a Nottingham Panthers és a Sheffield Steelers. A mérkőzés 35. percében Adam Johnson, a Panthers támadója egy ütközést követően lent maradt a jégen, mint kiderült, esés közben elvágta a nyakát egy korcsolya éle. 

Az amerikai jéghokist azonnal körbeállták játékostársai, hogy takarják a mentősök érkezéséig, akik már a pályán sürgős ellátásban részesítették Johnsont. Ezt követően szállították a sheffieldi Northern General Hospitalba, ahol azonban életét vesztette – ezt a nottinghami klub vasárnap délelőtt közölte a Twitteren.

Adam nemcsak kiváló jégkorongozó volt, hanem nagyszerű csapattárs és hihetetlen ember is, aki előtt még ott állt az egész élet. A Panthers szeretné részvétét nyilvánítani Adam családjának, párjának és minden ismerősének ebben a rendkívül nehéz időszakban. Beleértve a játékosokat, a személyzetet, a vezetőséget és a tulajdonosokat is a klubnál, mindenki szíve összetört Adam halálának hírére. Pótolhatatlan űrt hagyott maga után, soha nem felejtjük el

– emlékeztek meg a sportolóról. 


A minnesotai származású Adam Johnson korábban a legmagasabb szinten, az NHL-ben is bemutatkozhatott, méghozzá a nagy múltú Pittsburgh Penguins csapatában, amelyben összesen 13 meccsen lépett pályára. Később a svéd Malmőben, az alacsonyabb osztályú amerikai Ontario Reign és Lehigh Valley Phantoms csapataiban, majd a német Augsburgban játszott. Onnan került a British Elite Leauge-ben vitézkedő Nottingham Panthershez az idei szezon kezdete előtt.