2023.10.27 13:55
Olvasási idő 0:44
Krajnyák Petra

Ha Guinness-rekordról van szó, Madonnának csak egyetlen női vetélytársa akad: önmaga

ZENE GUINESS VILÁGREKORD MADONNA REKORD VILÁGZENE ZENE

Madonna újra minden idők legnagyobb példányszámban eladott női előadója lett.

A legendás amerikai énekesnő – aki jelenleg a Celebration turnéjával járja a világot –, megdöntötte saját rekordját: a Guinness World Records legújabb közlése szerint újra ő lett minden idők legnagyobb eladási számmal büszkélkedő női előadója.

A 65 éves Madonna 2022-ben a The Tonight Show-ban adott interjújában elmondta, hogy eddigi pályafutása során több mint 400 millió lemezt adott el, beleértve az albumokat, a kislemezeket és a digitális formátumban kiadott munkáit is. Bár a pontos eladási számokat nehéz meghatározni, az eddigi adatok szerint csak a Beatles, Elvis Presley és Michael Jackson adott el még ennél is több lemezt.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Madonna (@madonna) által megosztott bejegyzés

Tehát immár 2009 óta Madonna a legtöbbet értékesített női énekesnő, maga mögé utasítva Rihannát, Mariah Carey-t, Taylor Swiftet és Beyoncét is. Továbbá Madonna lett a turnéival legnagyobb bevételt termelő női előadó is, ugyanis 2022 júliusa óta adott koncertjei 1,3 milliárd dollárt (több mint 470 milliárd forintot) hoztak a konyhára.

Madonna ezen kívül megannyi címet tudhat magáénak, például övé a Billboard Greatest of All Time Hot 100 Artists listájának második helye, közvetlenül a Beatles mögött, tehát ő legsikeresebb női előadó, aki mellesleg az első énekes is, aki ötvenszer szerepelt első helyen az amerikai Billboard listáin.