2023.10.17 10:36
Olvasási idő 1:02
Masszi-Rigó Csilla

Először közölt felvételt a Hamász az izraeli fesztiválról elhurcolt túszok egyikéről

KÖZÉLET HÁBORÚ HAMASZ IZRAEL TERRORIZMUS
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

A Hamász tíz nap után most először tett közzé videót az egyik izraeli túszról, akit a Tribe of Nova zenei fesztiválról hurcoltak el.

Hétfő este egy nagyjából egyperces videót töltött fel a Telegramra a Hamász terrorszervezet egy fiatal nőről, akit tíz nappal ezelőtt fogtak el a legalább 260 halálos áldozatot követelő, az izraeli Tribe of Nova fesztiválon történt vérengzést követően.

A 21 éves Mia Schem a felvételen segítséget kér és a szabadon engedéséért könyörög, elmondása szerint a Hamász terroristái Gázában tartják fogva. A Jerusalem Post szemléje szerint a videón azt mondja, hogy egy háromórás műtéten esett át Gázában, a felvétel elején pedig az látható, ahogy valaki a karján lévő sebeket látja el.

Gondoskodnak rólam, gyógyszert adnak, minden rendben van. Csak azt kérem, hogy minél hamarabb hozzanak haza a szüleimhez, a testvéreimhez. Vigyenek ki innen, amilyen hamar csak lehet. Kérem.

– mondja Mia Schem a felvételen.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) elítélték a videót, és megerősítették, hogy Schemet a múlt héten rabolta el a Hamász. Az IDF az X-en arra figyelmeztetett, hogy a Hamász „megpróbálja magát emberségesnek beállítani, a terrorszervezet azonban csecsemők, gyermekek, férfiak, nők és idősek meggyilkolásáért és elrablásáért felelős”. 

Kiemelt tartalom
Látványos harcok és borzalmas karakterek: megnéztük a Polgárháborút, ahol Amerika szembeszáll saját magával Látványos harcok és borzalmas karakterek: megnéztük a Polgárháborút, ahol Amerika szembeszáll saját magával 2024.4.21 9:02

„Ma a család sikoltozva hívott fel, és azt mondta, hogy látják Miát egy videón a Telegramban. Ahogy néztem őt, azt hittem, hogy álmodom. Végre láttam a lányt ennyi idő után" – nyilatkozta Schem nagynénje a Jerusalem Postnak. „Sérültnek és rémültnek tűnik, de legalább életben van.”

A New York Times metaadatainak elemzése szerint a Schemről készült felvételek egy részét legalább hat nappal ezelőtt vették fel.