2023.9.28 17:02
Olvasási idő 1:11
Masszi-Rigó Csilla

Tudod, mit csinál most Barack Obama? – Az Egyesült Államok volt elnöke a frászt hozta a Mr. Robot alkotójára

FILMEK + SOROZATOK BARACK OBAMA FILMEK FILMIPAR

Az egykori amerikai elnök ma már produkciós céget vezet, legutóbb pedig sikerült igencsak megrémisztenie az egyik új filmjének rendezőjét, Sam Esmailt.

Barack Obama ma már közel sem a politikával keresi kenyerét. Az egykori amerikai elnök a 2017-es visszavonulását követően saját produkciós céget alapított feleségével, Michelle Obamával, néhány éve pedig már aktív produceri feladatokat látnak el a Higher Ground névre keresztelt irodájukkal.

Barack Obama Forrás Scott Olson/Getty Images

Az Amerikai Egyesült Államok 44. elnöke a Mr. Robot című nagysikerű sorozat alkotójával, Sam Esmaillal forgatott együtt egy októberben debütáló katasztrófafilmet Leave The World Behind, vagyis Hagyd hátra a világot címmel. A film a 2020-ban megjelent, azonos című könyv alapján készült, melyet maga Obama ajánlott olvasmányként még a koronavírus idején.

Sam Esmail egy, a Vanity Fairnek adott interjúban mesélt arról, milyen volt együtt dolgozni az elnökkel, aki nemcsak folyamatos jegyzetekkel és visszajelzésekkel segíti a rendező munkáját, de olykor igazán elrettentő információkkal bombázza az alkotókat. 

Amiről írok, az szerintem mind fikció, ennek ellenére igyekszem a lehető legélethűbbnek ábrázolni a történeteket, természetesen némi túlzással és dramatizálással. De hallani, hogy egy volt elnök azt mondja, hogy csak néhány részletben nincs igazad... Azt hittem, hogy a legtöbb részletben nincs igazam!

– mesélte a rendező utalva arra, hogy Obama szerint egyáltalán nem áll távol a valóságtól a filmvászonra készülő történet.

A filmben Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke és Kevin Bacon is főszerepet játszik. Forrás Netflix

Esmail azt is elárulta, hogy az elnök egy szívéhez igazán közel álló projekten dolgozik, a forgatások során pedig rengeteget tudott segíteni a rendezőnek abban, mi hogyan történhetne akkor, ha a film valós eseményeket mutatna be. Esmail szerint Obama óriási filmrajongó, akinek nagyon jó meglátásai és ötletei vannak.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyit ismersz fel a magyar filmek közül? REFRESHER-KVÍZ: Te mennyit ismersz fel a magyar filmek közül? 2 nappal ezelőtt

A Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke és Kevin Bacon főszereplésével készült Leave The World Behind egy New York-i családot követ, akik a világvége előtt kibérelnek egy Airbnb-t Long Islanden. Amikor az ingatlan tulajdonosa (Ali) és lánya (Myha'la Herrold) megjelenik, hogy menedéket keressenek a házban, a két csoportnak el kell döntenie, hogy együtt tudnak-e működni a túlélés érdekében. A film decembertől lesz majd látható a Netflixen.