A cikk az ASUS megbízásából készült.
2023.9.18 13:59
Olvasási idő 1:44

Hatalmas teljesítmény és rengeteg báj: Itt az ASUS Zenfone 10

TECH-TUDOMÁNY ASUS MOBILTELEFON TELEFON

Íme egy remek példa arra, hogy a kompakt méret többé nem akadálya a kiváló teljesítménynek.

Az okostelefonok néhány év alatt letarolták a piacot és manapság már el sem tudnánk képzelni magunkat úgy, hogy ne lapulna egy kamerával és internettel felszerelt készülék a zsebünkben. Az elmúlt években azonban egyre nagyobbak lettek ezek a készülékek és ezáltal egyre több helyet foglalnak a zsebünkben és egyre kényelmetlenebb lett az egykezes használatuk, már ha ez érdemben egyáltalán lehetséges.

Az ASUS Zenfone 10 pont ezekre a problémákra kínál megoldást és az elődjei által már kitaposott úton halad tovább, így idén is nagy eséllyel pályázik a legjobb kompakt csúcsmobil szerepére. A mérnökök ráadásul azt is bebizonyították, hogy a legerősebb hardverek és a legjobb kamerák is elférnek egy olyan készülékben, amit egykézzel is élmény használni.

Vezeték nélkül tölthető, por- és vízálló, az ASUS Zenphone 10 pedig nemcsak a külső, de belső tulajdonságai miatt is szerethető készülék! Forrás ASUS

Nem fullad unalomba

A formaterveket illetően a hajlítható készülékeken kívül nem sok újat lehet manapság mutatni az okostelefonok piacán, hiszen az előlap többnyire egy kijelzőből áll, hátul pedig a legtöbb tekintet a kamerákra szegeződik. A Zenfone 10 öt frissítő árnyalatban kapható, így az idei modellnél új Aurora Green, Eclipse Red és Comet White, valamint a korábban is népszerű Starry Blue és Midnight Black színek között egészen biztosan találsz olyat, mely illik a stílusodhoz. Ezt ráadásul további praktikus kiegészítőkkel dobhatod fel, hiszen a Connex Case tartozékkészlet nemcsak védi, hanem extra funkciókkal is felvértezi a készüléked. Elég csak a tokhoz rögzíteni a kiegészítőket és a telefonod mellett nem lesz szükséged például pénztárcára vagy hosszabb utak esetén kényelmesen kitámaszthatod a készüléked.

50MP-es hátlapi és 32MP-es előlapi kamera a legszebb emlékek megörökítéséhez! Forrás ASUS

Hatalmas teljesítmény egy kompakt csomagban

A Zenfone 10 hardveresen egyáltalán nem készteti kompromisszumokra a felhasználókat, hiszen a többféle színben pompázó különleges hátlapok alatt a legújabb Snapdragon® 8 Gen 2 mobilplatform dolgozik nagy teljesítményű LPDDR5X memória és villámgyors USF 4.0 ROM társaságában. Ezt csak a legerősebb és legjobban felszerelt okostelefonok mondhatják el magukról, és ez a dominancia a kijelzőre is igaz. Az 5,9 hüvelykes AMOLED kijelző ugyanis 144Hz-es képfrissítéssel és tökéletes színpontossággal rendelkezik, így élmény a használata. A Zenfone 10-zel élvezheted a vezeték nélküli töltés szabadságát, az IP68-os por és vízállóság pedig garantálja, hogy bárhová magaddal viheted.

Aurora Green, Eclipse Red és Comet White, valamint a korábban is népszerű Starry Blue és Midnight Black színek között egészen biztosan találsz olyat, mely illik a stílusodhoz. Forrás ASUS

Rögzíts minden fontos pillanatot

A Zenfone 10 élenjáró kamerarendszerével sosem maradsz le a tökéletes pillanatokról. A fotózás ráadásul soha volt még ilyen kényelmes és gyors, hiszen a hangerőgomb kétszeres megnyomásával azonnal elindul a kamera, még lezárt kijelző esetében is, a szoftverben pedig rengeteg beállítási lehetőség tárul elénk. A tökéletesen stabil képekért és videókért az 50MP-es hátsó kamerában található 6-tengelyes hibrid stabilizátor felel. A 13MP-es ultraszéles látószögű kamerával készített képeken az egész család, a baráti társaság vagy a lenyűgöző táj is elfér, a szelfik pedig még gyenge fényviszonyok mellett is rendben lesznek, köszönhetően a 32MP-es szelfikamera RGBW technológiájának.

Az ASUS Zenfone 10 modellek már elérhetőek a hivatalos online ASUS márkaboltban.