A cikk a New Balance megbízásából készült.
2023.9.19 14:32
Olvasási idő 1:36

A futás élmény, de mindenkinek másért – Profi és hobbifutók mesélnek arról, mit jelent számukra a mozgás

SPORT NEW BALANCE SPORT SPORTRUHÁZAT

Számodra mit jelent a futás? Feladatként, élményként vagy kikapcsolódási lehetőségként tekintesz rá? A REFRESHER Magyarországnak most öt profi és hobbifutó meséli el, mit ad neki ez a mozgásforma, mert mindegy, hogy mennyit futsz, ha futsz, futó vagy!

Ki a futó? Aki teljesít egy maratont? Aki évszaktól függően minden hajnalban felkel azért, hogy még a nap elindulása előtt felpezsdítse testét és elméjét? Mindegy, hogy mikor, mennyit, gyorsan vagy éppen lassan, napi szinten vagy csak hetente: ha futsz, akkor futó vagy! 

A futással mindenkinek van egy célja: míg valaki a csúcsra akar törni és versenyszerűen űzi, más az egészségéért teszi, esetleg élvezetből, vagy szimplán csak azért, hogy egy hosszúnak ígérkező nap elején vagy a fárasztó munka végén pár percre kikapcsolhasson. Senkinek sem kell külső elvárásoknak megfelelnie futás közben, mindenki útja egyedi. A futás egyesít, függetlenül attól, ki hány kilométert tesz meg és miért, mi motiválja vagy éppen mi a célja. 

A New Balance Run Your Way kampánya nem magát a futást, hanem a futók egyediségét ünnepli, célja pedig, hogy a futásra ne csak mint fizikai tevékenység gondoljunk, hanem mint egy teljes és komplex élményre, amely erőt ad, felszabadít és kikapcsol. 

A REFRESHER Magyarország a következőkben öt igazi futót mutat be nektek, akik bár teljesen más ütemben és változó gyakorisággal húznak futócipőt, egy dolog közös bennük, ez pedig a futás iránti szeretet. Hogy kik ők? 

Debreczeni Dóra Forrás New Balance Magyarország

Debreczeni Dóra, a New Balance Run Club vezető edzője, akinek életében fiatalkora óta jelentős szerepet játszik a sport. Egykori profiként és rendszeres futóként máig képes bárkiből kihozni a maximumot, ha pedig mozgásról van szó, nem ismer lehetetlent. 

Abosi Barni Forrás New Balance Magyarország

Abosi Barni, tartalomgyártó, youtuber és gamer, akit a hosszú, számítógép előtt töltött napok sem tántoríthatnak el a mozgástól, sőt. Legyen szó a havas lejtőkön való csúszásról, deszkázásról vagy éppen fülledt nyári supozásról, Barni életéből a futás sem hiányozhat. 

Forrás Bognár Bogi

Bognár Bogi, divat- és lifestylefotós, Magyarország egyik legkeresettebb fényképésze, aki kitartásának és alázatának köszönhetően teljesen autodidakta módon tanulta meg és fejlesztette tökéletessé a képalkotás művészetét. Bogi, ahogy munkájában, úgy a futásban sem ismer határokat.

Hering Andris, a REFRESHER Magyarország főszerkesztője Forrás New Balance Magyarország

Hering András, a REFRESHER Magyarország és a Nosalty főszerkesztőjeként napi szinten kerül nehéz és felelősségteljes döntést igénylő helyzetekbe. Számára egy hosszú nap végén nem teher, hanem igazi kikapcsolódás a futás, amelyet a jó környezet és a zene tesz valódi élménnyé. 

Forrás REFRESHER Magyarország

Maier Péter, a REFRESHER Magyarország újságírója a reggeli futás híve, szerinte a korai edzés sokkal szebbé teszi a napot, függetlenül attól, hogy napsütésben vagy esőben teszi meg az első métereket.

Kiemelt tartalom
Sportolókhoz és szurkolókhoz is szóló kollekciót mutatott be a Dorko Sportolókhoz és szurkolókhoz is szóló kollekciót mutatott be a Dorko 2024.4.12 11:40

Hogy miért érdemes futni, és mi kell a jó futóélményhez? Tarts velünk, és ismerd meg futóink történetét arról, miért érdemes cipőt húzni, és csatlakozz akár a New Balance Run Clubhoz is, amely még különlegesebb élménnyé teszi a mozgást!