2023.9.12 14:23
Olvasási idő 0:54
Kovács M. Dávid

Szexuális zaklatás a Szigeten: letöltendőt és kiutasítást kértek a francia férfira, aki álmában molesztált egy 11 éves gyereket

KÖZÉLET FESZTIVÁL SZEXUÁLIS ZAKLATÁS SZIGET

Az ittas külföldi a 2018-as Sziget fesztiválon bemászott egy kislány sátrába, ahol fogdosni kezdte, majd megpróbálta levetkőztetni az egyedül alvó gyereket. Az ügyészség a büntetés súlyosbítását indítványozta.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kért arra a külföldi férfira, aki öt évvel ezelőtt egy tizenegy éves kislányt molesztált az egyik magyar zenei fesztiválon.

Az Ugyeszseg.hu oldalon kedden közzétett közlemény szerint a francia férfi 2018-ban egy zenei fesztiválra érkezett Magyarországra, amelyen a kislány és a családja is részt vett. Az egyik éjjel, amikor a gyerek a szülei melletti sátorban aludt, az ittas férfi lehúzta a sátor cipzárját, majd bemászott az egyedül alvó lányhoz.

Sátrak a 2023-as Sziget fesztiválon. Forrás Bodnár Boglárka / MTI

A sátorban a külföldi fesztiválozó az ott alvó kislányt simogatni kezdte, megfogdosta, majd benyúlt a pólója alá, illetve az alsóneműjét is megpróbálta lehúzni. A kislány erre felriadt, és elhajtotta a férfit, aki ezután egy másik sátorba is bemászott. Az elkövetőt nem sokkal később – a szülők értesítése alapján – a biztonsági őrök fogták el.

Kiemelt tartalom
A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus 2024.4.23 18:21

A korábbi sajtóértesülések szerint az eset a Sziget fesztiválon történt. Az RTL Híradó 2018 augusztusában arról számolt be, hogy a mérnökként dolgozó férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azzal védekezett, hogy a fesztiválon csak összekeverték valaki mással.

A Fővárosi Törvényszék a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt két év börtönbüntetésre, és 1,6 millió forintos pénzbüntetésre ítélte, ám a szabadságvesztés végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a vádlottra hosszabb tartamú és végrehajtandó börtönbüntetést, kiutasítást, valamint magasabb összegű pénzbüntetést kell kiszabni.