2023.9.8 13:28
Olvasási idő 0:55
Kovács M. Dávid

Rituális tömeggyilkossághoz riasztották a brit rendőröket, a helyszínen derült ki, hogy csak hullapózban jógáznak

ÉLETMÓD EGYESÜLT KIRÁLYSÁG JÓGA RENDŐRSÉG

A kelet-angliai üdülőfaluban egy kutyasétáltató pár értesítette a rendőrséget, miután egy huszonéves jógaoktató óráján megpillantották a gyertyákat és a mozdulatlanul fekvő embereket.

Öt autónyi rendőr szállt ki szerda este az angliai Chapel St Leonards egyik kávézójánál, ahová rituális tömeggyilkosság miatt riasztották őket, ám a helyszínre érve kiderült, hogy a halottnak hitt emberek nincsenek veszélyben, valójában csak egy jógaórán vesznek részt, ahol a tökéletes harmóniát keresik éppen.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Millie Laws x (@unity_yoga1) által megosztott bejegyzés

A BBC híre szerint az alkalmat egy 22 éves jógaoktató, Millie Laws vezette, aki hét tanítványának tartott éppen órát egy tengerparti kávézó épületében. Amikor a résztvevők a foglalkozás relaxációs szakaszában felvették a hullapózt – az ún. savászanát –, egy kutyasétáltató pár jelent meg az ablakban, akik egy ideig kíváncsian figyelték a történéseket, majd gyorsan eltűntek.

Millie Laws elmondása szerint odabent sötét volt, csak néhány gyertya és teamécses égett a teremben, miközben a tanítványok mozdulatlanul, csukott szemmel és lepedőkkel betakarva feküdtek a padlón, míg ő kényelmes, bő viseletben, egy sámándobbal a kezében járt-kelt köztük. Mint később kiderült, a kirakatban feltűnő pár a látottak miatt aggódva értesítette a rendőrséget, valamiféle rituális gyilkosságot sejtettek a jelenség hátterében.

A jógaoktató egyébként alig három hónapja költözött a tengerparti településre. Mint mondta, egyszerre érzi szürreálisnak és viccesnek a történteket, ugyanakkor sajnálja is, hogy ekkora rémületet okozott a rendőrségi bejelentést elkövető házaspárnak.

Az eset után nem sokkal a lincolnshire-i rendőrség is megerősítette, hogy a szirénázva érkező rendőrautók ellenére nem történt semmilyen gyilkosság a településen, illetve a jógaóra valamennyi résztvevője is biztonságban van. Egyúttal hangsúlyozták: a pár jó szándékkal értesítette a rendőrséget, nem állt szándékukban megtéveszteni a hatóságokat.