2023.9.5 15:23
Olvasási idő 1:12
Masszi-Rigó Csilla

Szexuális abúzussal vádolnak egy TikTok-sztárt, aki thai gyerekek taníttatásával lett híres

TÁRSADALOM BÁNTALMAZÁS INFLUENSZER TIKTOK

Luke Rockwell akár 10 évet is kaphat, amiért kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot.

Kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, ráadásul még filmre is vette az aktust az amerikai TikTok-sztár Luke Rockwell, akinek több mint 1.3 millió követője van a videómegosztón – derül ki a Daily mail cikkéből. 

@turk_tk Ep ใหม่มาล้าว!! ลุคเป็นเกย์ไหม!! ไปดู!! Link อยู่ในหน้าโปรไฟล์ #ภาษาอังกฤษหยาบๆ♬ original sound - Turk Tk

A floridai férfi azzal vált híressé, hogy Bangkokban tanított gyerekeket angol nyelvre, most viszont akár 10 év börtönbüntetést is kaphat, miután egy 16 éves lány édesanyja feljelentést tett a helyi rendőrségen a férfival szemben. Az édesanya szerint Rockwell már több mint 5 hónapja váltott üzeneteket a fiatalkorú lánnyal, a kettejük között lezajlott szexuális aktust pedig a férfi videóra is vette. A fiatalkorú lány a Daily Mail riportja szerint idő közben rosszul lett, az orvosi vizsgálatok során pedig kiderült, valószínűleg Rockwelltől kapta el a szexuális úton terjedő gonorrhea-t és chlamydiát, bár ezt a feltételezést a helyi rendőrség nem erősítette meg. Rockwell legnagyobb követőbázisával rendelkező fiókja azóta privátra lett állítva a TikTokon, zenés videói azonban még elérhetőek. 

@lukerockwellmusic ❤️ 🇹🇭 + 🇺🇸 ❤️ #pianocover#thaisong#lukerockwell#piano♬ original sound - Luke Rockwell Music

„Luke tanár úr azt mondta a lányomnak, hogy tartson mindent titokban, amíg 18 éves nem lesz. Azt mondta neki, hogy szereti őt, és megengedné, hogy vele éljen, ha már nem lesz kiskorú”

– nyilatkozta az édesanya. 

Bár Thaiföldön a beleegyezési korhatár 15 év, a törvény szerint 18 év alattiak még mindig kiskorúnak számítanak, Rockwellt pedig azzal vádolják, hogy „15 évnél idősebb, de 18 évnél fiatalabb kiskorút vett el szülőjétől vagy gyámjától vagy gondviselőjétől jogos ok nélkül, obszcenitás miatt”.

Kiemelt tartalom
A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? 4 nappal ezelőtt

Rockwell közösségi oldalát a letartóztatását követően privátra állították. A floridai férfi a TikTok-on szerzett magának hatalmas rajongótábort, ahol videókat osztott meg magáról, amint angolul tanít. Néhány évvel ezelőtt már indult ellene egy lejárató kampány, miután egy videójában azt állította, a Fülöp-szigeteken élnek a világ legrasszistább emberei.