2023.9.4 15:20
Olvasási idő 0:36
Maier Péter

14 év után előkerült Michael Jackson boncolási jegyzőkönyve – újabb részleteket derültek ki a haláláról (és az életéről)

ARCOK MICHAEL JACKSON

Horrorsérülések borították a testét és fél szemére vak volt.

Eddigi tudomásunk szerint egy vényköteles gyógyszer okozta minden idők egyik legnagyobb popsztárjának, Michael Jacksonnak a halálát 2009-ben. A most előkerült boncolási jegyzőkönyv azonban újabb részletekre világít rá a tragédiával kapcsolatban, amelyeket az Express tárt fel.

Több komoly egészségügyi problémára is fény derült: a karjain feltehetően krónikus álmatlanság kezelésére való injekció nyomai látszódtak, a vállain, csípőjén, illetve a combjain pedig fájdalomcsillapítók szúrásait találták. A csuklóján és nyakán műtéti nyomokat, térdein és sípcsontjain pedig zúzódásokat figyeltek meg. A hátán lévő vágásokból arra lehet következtetni, hogy Jackson elesett röviddel a halála előtt.

Michael Jackson 2006-ban Forrás Dave Hogan/Getty Images

A jegyzőkönyvből az is kiderül, az énekes halála előtt a bal szemére megvakult, a haja szinte teljesen kihullott, prosztatamegnagyobbodása volt, illetve károsodott a gerince és az ujjai is.

Mindemellett biztossá vált az is, miért változott meg a bőrszíne: erről egy vitiligo nevű betegség tehet, amely során a bőr pigmenttermelő sejtjei valami miatt károsodnak, pontos kiváltó oka nem ismert, de gyakran genetikai adottságok állnak a hátterében.