2023.9.4 17:00
Olvasási idő 1:08
Kovács M. Dávid

Egy darabig még biztosan emlegetni fogjuk, amit az INOTA Fesztiválon láttunk – fotógaléria a nyár utolsó nagy bulijáról

Egy darabig még biztosan emlegetni fogjuk, amit az INOTA Fesztiválon láttunk – fotógaléria a nyár utolsó nagy bulijáról
Forrás Marosi Marcell / REFRESHER Magyarország
ZENE BULIZÁS FESZTIVÁL INOTA FESZTIVÁL SZÓRAKOZÁS

Izgalmas helyszín, elképesztő látvány és izgalmas zenei programok – ilyennek látta helyszíni tudósítónk az első INOTA Fesztivált, az idei fesztiválszezon utolsó többnapos buliját.

„Köszönjük! Elindultunk egy úton. Még nem tudjuk, merre vezet, de a fények már fokozatosan gyúlnak ki a két oldalán. Örülünk, hogy velünk együtt léptetek rá, és hogy rengetegen jeleztétek: jöttök tovább“ – hálálkodtak hétfőn az első INOTA Fesztivál  szervezői az esemény közösségi oldalain, miután sikeresen (az egyik napra még egy teltház is jutott) megrendezték az idei fesztiválszezon minden bizonnyal legjobban várt debütálását.

A magyar fesztiválpiac legújabb belépőjének sokan szorítottak: az izgalmas helyszínválasztás, az ide megálmodott látvány, illetve az európai mércével is előremutató zenei program mind-mind arra sarkallta az elektronikus zene kedvelőit, hogy látogassanak el a fesztiválhelyszínként először bemutatkozó Inotára, az egykori hőerőmű területére, ahol egy lelkes csapat a nehezebbik utat választotta, és valóban értéket próbált teremteni.

Az önmagában is rendkívül látványos ipari létesítmény az 50-es évek Magyarországának legnagyobb ipari beruházása volt, amelynek három illusztris hűtőtornyát valószínűleg mindenki ismeri, aki erre haladt a Balaton felé, de az sem titok, hogy Denis Villeneuve itt forgatta például a Szárnyas fejvadász folytatását, a Blade Runner 2049-et.

Ide álmodta meg az NVC buliszervező kollektíva és a Centrum Production az INOTA Fesztivált, ahol mindjárt Nils Frahm adta a nyitókoncertet, akit aztán a következő napokban olyan nevek követtek, mint Daniel Avery, DJ Seinfeld, az Overmono, Max Cooper, Forest Swords, az Extrawelt és a Lebanon Hanover, de a magyar előadók fellépéseiből és más kulturális ínyencségekből sem volt hiány.

Kiemelt tartalom
Csaknem 3000 program közül választhatunk az idei Művészetek Völgyén Csaknem 3000 program közül választhatunk az idei Művészetek Völgyén 2024.6.10 15:21

Az INOTA Fesztiválról a Refresher már az indulása előtt is több cikket szállított, majd ott voltunk a fesztivál rajtjánál, illetve az azt követő programokon is. Ebben a cikkünkben helyszíni tudósítónk, Marosi Marcell inotai fényképeiből válogattunk egy galériára valót.

inotainotainotainota
Galéria megtekintése
(20)
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!