2023.9.4 17:00
Olvasási idő 1:08
Kovács M. Dávid

Egy darabig még biztosan emlegetni fogjuk, amit az INOTA Fesztiválon láttunk – fotógaléria a nyár utolsó nagy bulijáról

Egy darabig még biztosan emlegetni fogjuk, amit az INOTA Fesztiválon láttunk – fotógaléria a nyár utolsó nagy bulijáról
Forrás Marosi Marcell / REFRESHER Magyarország
ZENE BULIZÁS FESZTIVÁL INOTA FESZTIVÁL SZÓRAKOZÁS

Izgalmas helyszín, elképesztő látvány és izgalmas zenei programok – ilyennek látta helyszíni tudósítónk az első INOTA Fesztivált, az idei fesztiválszezon utolsó többnapos buliját.

„Köszönjük! Elindultunk egy úton. Még nem tudjuk, merre vezet, de a fények már fokozatosan gyúlnak ki a két oldalán. Örülünk, hogy velünk együtt léptetek rá, és hogy rengetegen jeleztétek: jöttök tovább“ – hálálkodtak hétfőn az első INOTA Fesztivál  szervezői az esemény közösségi oldalain, miután sikeresen (az egyik napra még egy teltház is jutott) megrendezték az idei fesztiválszezon minden bizonnyal legjobban várt debütálását.

A magyar fesztiválpiac legújabb belépőjének sokan szorítottak: az izgalmas helyszínválasztás, az ide megálmodott látvány, illetve az európai mércével is előremutató zenei program mind-mind arra sarkallta az elektronikus zene kedvelőit, hogy látogassanak el a fesztiválhelyszínként először bemutatkozó Inotára, az egykori hőerőmű területére, ahol egy lelkes csapat a nehezebbik utat választotta, és valóban értéket próbált teremteni.

Az önmagában is rendkívül látványos ipari létesítmény az 50-es évek Magyarországának legnagyobb ipari beruházása volt, amelynek három illusztris hűtőtornyát valószínűleg mindenki ismeri, aki erre haladt a Balaton felé, de az sem titok, hogy Denis Villeneuve itt forgatta például a Szárnyas fejvadász folytatását, a Blade Runner 2049-et.

Ide álmodta meg az NVC buliszervező kollektíva és a Centrum Production az INOTA Fesztivált, ahol mindjárt Nils Frahm adta a nyitókoncertet, akit aztán a következő napokban olyan nevek követtek, mint Daniel Avery, DJ Seinfeld, az Overmono, Max Cooper, Forest Swords, az Extrawelt és a Lebanon Hanover, de a magyar előadók fellépéseiből és más kulturális ínyencségekből sem volt hiány.

Kiemelt tartalom
A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus 2024.4.23 18:21

Az INOTA Fesztiválról a Refresher már az indulása előtt is több cikket szállított, majd ott voltunk a fesztivál rajtjánál, illetve az azt követő programokon is. Ebben a cikkünkben helyszíni tudósítónk, Marosi Marcell inotai fényképeiből válogattunk egy galériára valót.

inotainotainotainota
Galéria megtekintése
(20)
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!