2023.8.30 9:06
Olvasási idő 0:41
Krajnyák Petra

Felfüggesztették a spanyol labdarúgó szövetség elnökét, anyja drasztikus módszerrel követeli fia hírnevének helyreállítását

SPORT FOCI FOCIVÉBÉ SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

A sztárjátékost szájon csókoló Rubialest botrányos viselkedése miatt kérik számon, de családja továbbra is ki áll mellette.

A Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöke 90 napos eltiltást kapott, amiért a női világbajnokságon megcsókolta a sztárjátékost, Jenni Hermosót. Most Luis Rubiales édesanyja és unokatestvére is éhségsztrájkkal tiltakozik fia büntetése ellen.

A Rubiales női világbajnokság döntőjén tanúsított magatartása - nevezetesen, megragadta a spanyol Jenni Hermosót és szájon csókolta, miután csapata megnyerte a világbajnokságot - hatalmas botrányt kavart. Ángeles Béjar elmondása szerint "éjjel-nappal" éhségsztrájkolni fog, amíg "fia véres és embertelen üldöztetése véget nem ér". Szombaton ugyanis a FIFA felfüggesztette Rubialest a fegyelmi bizottság vizsgálatának idejére.  

Luis Rubiales, a Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség elnöke megcsókolja a spanyol Jennifer Hermosót a FIFA Női Labdarúgó Világbajnokság Ausztrália és Új-Zéland 2023 döntőjének Spanyolország-Anglia mérkőzésén az ausztrál stadionban Sydneyben. Forrás Noemi Llamas/Eurasia Sport Images/Getty Images

Rubiales szerint csókról szó sem volt, csupán "kis puszilgatásról", mely "kölcsönös, eufórikus és konszenzusos" volt. Hermoso azonban tagadja, hogy valaha beleegyezett volna a csókba. A rajongók az eset óta az szövetség elnökének lemondását követelik, aki minden támadás ellenére nem volt hajlandó félreállni. Válaszul Hermosó és csapattársai Rubiales végleges leváltásáig nem hajlandók vállalni spanyol mérkőzéseket.

Kiemelt tartalom
Úgy gyarapodnak a súlyos szexuális bűncselekményekről szóló vádak Sean Diddy Combs ellen, hogy már követni is nehéz Úgy gyarapodnak a súlyos szexuális bűncselekményekről szóló vádak Sean Diddy Combs ellen, hogy már követni is nehéz 2024.4.20 10:42

Hermoso továbbra is a hatalommal való visszaélés áldozatának tekinti magát. Elmondása szerint a szövetség megpróbált nyomást gyakorolni rá, hogy pozitív színben tüntesse fel Rubialest. Mindeközben a spanyol szövetség állítja a focista hazudik, és semmilyen jogi visszaélés nem történt.