2023.8.29 14:34
Olvasási idő 0:54
Maier Péter

Hajóvá alakította át Dodge Challenger Hellcatjét a botrányhős YouTuber

TECH-TUDOMÁNY AUTÓK

WhistlinDiesel megint alkotott.

A botrányos autós mutatványairól ismert YouTuber, Cody Detwiler, avagy WhistlinDiesel ismét alkotott: ezúttal egy 707 lóerős Dodge Challenger Hellcattel, amelyet hajóvá alakítottak át. Legújabb videója alig tíz nappal azután érkezett, hogy a YouTuber megosztotta balesetét, amely során hamuvá vált a Ferrari F8-asa.

A szóban forgó Hellcat ugyanaz, amire Detwiler 2021-ben hibás kerekeket szerelt, és 20 millió megtekintést generált vele. Azóta nagyjából 70 ezer dolláros (közel 25 millió forintos) induló áron kapható ez a jármű, amely intenzív kísérletezésen ment keresztül, legutóbb például hajóvá alakította.

Detwiler és csapata a szabványos kerekeket és gumikat 6 láb (közel 2 méter) hosszú alumínium kerekekre“ cserélte, amelyekről azt állította, hogy a custom autókat gyártó Fitment Industries-szal együttműködve készítette – hogy ez csak egy vicc volt-e, hogy plusz reklámot generáljon, az nem egyértelmű.

A vízikerekeket munkába is állították, a járművet egy pontoncsónaknak tűnő felület tetejére helyezték, a kerekek és a hozzájuk csatlakozó falapátok pedig egy gőzhajó lapátkerekének mozgásához hasonlóan hajtották a csónakot. Az utazás egy keresztelővel zárult, amelynek során az első sárvédő masszívan behorpadt.

De a szegény jármű kínzása itt nem ért véget: Detwiler és csapata kivitte az aszfaltra, és addig ment az alumínium vízkerekeken, amíg azok gömbölyűvé nem zúzódtak, mindezt persze egy tűzoltóautó jelenlétében, ha adott esetben lángra kapna a kocsi.

Kiemelt tartalom
Mit tud, és miért nem kopik ki a NER kedvenc kocsija, a Mercedes G-osztály, ami évek óta hatalmasat megy a kormányközeli körökben? Mit tud, és miért nem kopik ki a NER kedvenc kocsija, a Mercedes G-osztály, ami évek óta hatalmasat megy a kormányközeli körökben? 2024.4.9 17:57

Akár kíváncsiságból, akár szórakozásból követik, de több mint 6 millió feliratkozóval büszkélkedhet WhistlinDiesel, így elég sokan várják újabb és újabb tartalmait, legyen az bármekkora hülyeség.