2023.8.25 13:40
Olvasási idő 0:51
Kovács M. Dávid

Idén már biztosan nem láthatjuk a Dűne folytatását, jövőre halasztották a premiert

FILMEK + SOROZATOK DŰNE FILMEK HOLLYWOOD SZTRÁJK TIMOTHÉE CHALAMET ZENDAYA

A hollywoodi sztrájkok miatt 2024-re csúsztatták a Timothée Chalamet és Zendaya szereplésével forgott, "Dűne: Második rész" című filmet.

A Warner Bros. stúdió jövő tavaszra halasztotta a Dűne második részének bemutatását a Hollywoodban zajló forgatókönyvíró- és színészsztrájk miatt, írja a Variety filmes szaklap.


A Timothée Chalamet által alakított Paul Atreides története – amelyből Denis Villeneuve rendezett nagyszabású filmeposzt – 2024. március 15-én folytatódik a mozikban.

Timothée Chalamet és Zendaya a Dűne: Második rész című filmben. Forrás InterCom

A Warner Bros. más filmjeinek debütálását is megváltoztatta, a Godzilla x Kong: The New Empire, amelyet eredetileg március 14-től játszottak volna, például április 12-én kerül a mozikba.

A produkciók bemutatóit a hollywoodi forgatókönyvírócéh (WGA) és a színészcéh (SAG-AFTRA) sztrájkja miatt halasztották későbbre. A sztrájk alatt ugyanis a színészek nem vehetnek részt a filmek reklámozásában, ami például a sztárszereposztással forgatott Dűne folytatásánál is komoly érvágás lenne.

Felmerült az Alice Walker regényéből forgatott The Color Purple musical december 25-re és a Jason Momoa főszereplésével készült Aquaman and the Lost Kingdom december 20-ra tervezett debütálásának késleltetése is, de a Warner egyelőre nem változtatott a két produkció bemutatásának dátumán.

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé 2024.4.24 17:40

A sztrájkok miatt a Sony filmstúdió is elhalasztotta már számos produkciójának forgalmazását: a Kraven, a vadász és a Ghostbusters: Afterlife folytatását 2024-re tolták, illetve a Spider-Man: Beyond the Spider-Verse is kikerült az idei naptárból.

Dűne: Második rész előzetesét itt tudod megnézni:

Zendayának egyébként nemcsak a Dűne: Második rész című filmje késlekedik, hanem a Challengers című teniszdrámája is, amelyet csak jövőre vetítenek majd a mozik.