2023.8.22 15:01
Olvasási idő 1:13
Szécsi Krisztián

Szétverni vagy nem szétverni? – Az influencer szülőknek hála újabb csodás trend kering az interneten

ÉLETMÓD GYEREKVÁLLALÁS INFLUENSZER INTERNET KÖZÖSSÉGI MÉDIA TIKTOK TREND

Igencsak megoszlanak a vélemények eddig, hogy ez mennyire is etikus.

A trendek jönnek-mennek, de amíg világ a világ, általános igazság marad, hogy az influencer szülők mindig megtalálják piaci résüket. Most is pont ez történt, és igencsak megoszlanak a vélemények. Az új trend azt mutatja meg, hogy mennyire vicces, ha szétversz egy tojást gyereked fején. 

Az egész a közös sütős-főzős kontentekből indul ki, mely önmagukban még aranyosak is lennének, ha a végén egy kis fricskával a tyúktojat a Tupperware-tál széle helyett nem a gyerkőc fején lenne szétloccsantva. Az alapkoncepció, hogy az éppen járni tudó kisgyereket arra tanítja szülője (általában az anya), hogy mi is található egy tojásban, sőt, hogy hogyan is kell azt felbontani. Míg a fiatalkorú a legártatlanabb kigúvadt szemekkel próbálja beburkolni az információáradatot, hirtelen azon veszi észre magát, hogy anyja arcába röhög, a tojáshéj pedig egy ponton felrepedt – az ő fejétől repedt fel. Sírás-rívás a történet vége, a mama pedig kacagva exkuzálja magát, hogy mennyire szeretni gyermekét. Mutatjuk:

@tiktoktrendz369 This new TikTok trend is making the rounds, in which moms are cracking an egg with their kid’s head. Some are calling it abuse while others are saying it’s just harmless fun. Where do you stand on it? #eggchallenge#egg#trend#trending#tiktokchallenge#fyp#foryou#foryoupage#viral♬ original sound - TikTokTrendz

Igazából tényleg kérdéses, hogy miért gondolja bárki is jó ötletnek, hogy – ha még minimálisan is, de – fájdalmat okozzon saját szemefényének – ezt többen szóvá is tették már az interneten. A legelfogadottabb érv a tojásrepesztés ellen, hogy ezáltal a gyerek pont azt tanulja el, hogy teljesen rendben van megütni másokat, fájdalmat okozni a későbbiekben iskolatársainak. Plusz ezzel előbb-utóbb azt érik el ezek a szülők, hogy gyermekük egyáltalában nem fog megbízni bennük.

@nikadiwa Plot twist 🥚 #eggcrackprank#toddlers♬ original sound - Nika Diwa

Nyilván vannak olyanok is, akik szerint ez csak egy ártalmatlan móka és nem kellene annyira véresen komolyan venni. Mindenesetre abban egyetérthetünk, hogy ez is egy újabb nap az interneten.

Felmérés:
Szerinted okés szétverni egy tojást gyermeked fején?
Szerintem nem para.
Nekem ez már nem fér bele.
Szerintem nem para.
14 %
Nekem ez már nem fér bele.
86 %