2023.8.21 11:51
Olvasási idő 1:27
Krajnyák Petra

Nem csak trófeát osztogattak a női foci világbajnokságon - eluralkodtak az érzelmek a spanyol lelátón

SPORT FOCI SPORT

A 33 éves Hermoso vette át az aranyérmet a vasárnapi, Anglia ellen játszott női világbajnoki döntő győzelmükért. Játékáért azonban nem csak trófeát kapott.

A Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöke, kivívta a közvélemény ellenszenvét, amiért örömmámorban úszva szájon csókolta a spanyol középpályást, Jennifer Hermosót. A 33 éves játékos vette át ugyanis az aranyérmet a vasárnapi, Anglia ellen játszott női világbajnoki döntő győzelmükért.

A spanyol Jennifer Hermoso megcsókolja a világbajnoki trófeát a FIFA Női Világbajnokság Ausztrália és Új-Zéland 2023-as döntőjének Anglia-Spanyolország mérkőzése utáni ünnepségen az ausztráliai Sydneyben. Forrás Daniela Porcelli/ISI Photos/Getty Images

A videón látható, amint Rubiales megöleli Hermosót, majd mindkét kezét a fejére teszi, mielőtt megcsókolja, majd a nő elsétál.

"Heh, nem tetszett, eh" - mondta később Hermoso egy öltözőjükben készült Instagram live videóban, melynek klipjét Irati Vida spanyol újságíró osztotta meg az X-en. Szintén az élő videóban, Hermoso a "Na, de mit léptél, nővérem?" kérdésre kérdéssel: De mégis mit kellett volna csinálnom?

Az El Tiempo de Juego rádióműsorban Hermoso a vasárnapi csókról úgy nyilatkozott, nem számított rá és csupán egy érzelmes pillanatnak tudható be. Szerinte később csak egy anekdota lesz, és nem fogják felfújni a dolgot a sajtóban. Ezzel szemben, Alberto Ortega, az El Confidencial című spanyol lap írója azt írta az X-en, ez csupán újabb bizonyítéka arra, hogyan kell felsz*pni a kameráknak, tehát a figyelem középpontjába kerülni, és ellopni a rivaldafényt.

RFEF elnök, Luis Rubiales. Forrás Borja B. Hojas/Getty Images

Rubiales a döntőt követő FIFA-díjátadó ünnepségen többek között a labdarúgó-világszervezet elnökének, Gianni Infantinóval és Letizia spanyol királynő társaságában vett részt, de tiszteletét tette még Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök is. A Radio Marca megkeresésére Rubiales így válaszolt:

A csók Jennivel? Mindenhol vannak idióták. Két ember között van egy pillanatnyi vonzalom, aminek semmi jelentősége nincs, ne hallgassunk az idiótaságra. Bajnokok vagyunk, és ehhez tartom magam. 

Nem Hermoso volt az egyetlen spanyol játékos, akit Rubiales megcsókolt a meccs utáni ünneplés során. Több felvétel is kiszivárgott, amin Rubiales arcon csókolja a csapattagokat és felkapja őket. Egy Instagramban live-ban belép az öltözőbe és közli a spanyol játékosokkal, hogy egy RFEF finanszírozta ibizai utazáson fogja elvenni Hermosót.

Alexia Putellas, Jennifer Hermoso és Irene Paredes ünnepel a győztes trófeával a FIFA Női Világbajnokság Ausztrália és Új-Zéland 2023-as döntője után a Spanyolország-Anglia mérkőzésen az ausztrál stadionban Forrás Joe Prior/Visionhaus via Getty Images

Az incidenst bővebben kommentálta sem az RFEF, sem Hermoso ügynöke.