2023.3.21., kedd

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Szécsi Krisztián
2022.11.22 18:25
Olvasási idő  1:03

Megérkezett az 1000. pokémon és nem nyerte el a rajongók tetszését

Majd három évtizeddel az első epizód után a franchise elérte a bűvös számot.

Szécsi Krisztián
2022.11.22 18:25 Olvasási idő  1:03
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

25 év, 9 generációnyi pokémon és Ash világbajnoki címe kellett ahhoz, hogy a világ egyik legnépszerűbb videójáték- és rajzfilm-sorozata bemutathassa a brand 1000. tagját.

 

Aki élénken követi a gamer-világ történéseit, vagy netán tagja a Pokémon Magyarország Facebook-csoportnak, már hónapokkal ezelőtt hallhatta a nagy hírt, hogy a Nintendo és Game Freak vállalatok idén november 18-án dobják piacra a pokévilág kilencedik hivatalos szériáját, a Pokémon Scarlet and Violet-et.

 

Az ezúttal a spanyolajkú kultúrák inspirálta sziget, Paldea, nem csupán open world, azaz szabadon barangolható világával és nem előre meghatározott útvonalakon történő játékvezetésével garantál felejthetetlen élményt a rajongóknak, hanem 107 új, eddig soha nem látott zsebszörnyecskét is bevezetett a hivatalos kánonba. Sőt már léteznek regionális poké-formák is, vagyis ebben az új világban teljesen más színűek és típusúak lehetnek a más ismert karakterek.

 

Ilyenkor mindig elképesztően nagy a felhajtás, és az új pokék általában soha nem elégítik ki a feléjük támasztott elvárásokat, mert a rajongók folyamatosan az első generációs kedvencekhez (Pikachu és társai) hasonlítgatják az újonnan érkezetteket.

Ez sajnos a család 1000. tagjával sincs másként: bemutatjuk nektek Gholdengót!

 

Forrás: Fotó: sea.ign.com

 

Az 1000 pénzérméből (haha, értitek, mert ő az 1000. szörny - szerk.) álló pokémon acél-szellem típusú és egy Gimmighoul-ból fejlődik tovább. A HP-ját, azaz életpontját és más statisztikáit, támadását, védekezését, speciális képességeit elnézve egyébként egy szolid közepesnek, sőt átlagosnak lehetne nevezni szegény Gholdengót, de nyilván nem harcban mutatott kvalitásai miatt vegzálják a szörnyet.

Egyszerűen a rajongók többsége egyetért, hogy csúnya.

 

De hát nem is a külső számít, meg azért mégis rendkívül nagy mérföldkő a sorozat életében, hogy már 1008 tagja van a kompániának, bár ebből a Scarlet and Violet-ben csupán 400 szerepel.

Felmérés Mutasd az eredményeket > Eredmények elrejtése >
Szerintetek is csúnya Gholdengo barátunk?
Nem, szerintem aranyos! Igen, sajnos tényleg nem túl szép. :( Szavazok.
Nem, szerintem aranyos! 17%
Igen, sajnos tényleg nem túl szép. :( 83%
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Fotó: nintendolife
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra