2023.8.16 16:19
Olvasási idő 1:03
Masszi-Rigó Csilla

Úgy tűnik, Lizzo elbukta élete nagy lehetőségét

ZENE LIZZO

Nem csitulnak az indulatok Lizzo körül, az elmúlt hetek botrányaira reagálva úgy hírlik, már nem az énekesnővel számolnak a Super Bowl 2024-es Halftime Showján.

Az énekesnővel szemben megfogalmazott vádak, miszerint Lizzo rendszeresen szégyenítette meg súlyuk miatt táncosnőit, valamint szexuálisan zaklatta őket, már most igen nagy sebet ejtettek a 35 éves sztár karrierjén, és ez még nem minden: A The Daily Mail brit bulvárlap a National Football League (NFL) amerikaifutball-ligához közel álló, meg nem nevezett forrást idézve azt állítja, hogy a botrány miatt Lizzo már nem esélyes a 2024-ben esedékes rangos fellépésre. A Halftime Show minden énekes számára egyfajta csúcsot jelent, a Super Bowl döntőjét ugyanis világszerte több száz millió ember nézi élőben. 

Lizzo Forrás Fotó: Arik Mazur / Contributor

Lizzót, valódi nevén Melissa Viviane Jeffersont három korábbi táncosa perelte be, többek között szexuális zaklatás, diszkrimináció és ellenséges munkahelyi környezet megteremtése miatt. Az augusztus elején egy Los Angeles-i bíróságon benyújtott polgári perben a táncosok "túlszexualizált" munkahelyi légkörről számoltak be. Állításaik között szerepel, hogy egyikükre nyomást gyakoroltak, hogy megérintse egy táncosnő meztelen mellét egy amszterdami vöröslámpás negyedben lévő klubban.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Lizzo (@lizzobeeating) által megosztott bejegyzés

„Az elmúlt néhány nap gyomorszorítóan nehéz és elsöprően kiábrándító volt. Munkamorálom, erkölcsöm és tisztelettudásom megkérdőjeleződött. A jellememet kritizálták. Általában úgy döntök, hogy nem reagálok a hamis vádakra, de ezek olyan hihetetlenek, mint amilyennek hangzanak, és túlságosan felháborítóak ahhoz, hogy ne foglalkozzak velük.”

A perben azt is állítják, hogy a táncosok faji megkülönböztetéssel szembesültek Lizzo produkciós cégének, a Big Grrrl Big Touring, Inc. menedzsereinek részéről.

Arianna Davis, az egyik éppen perre menő táncosnő,  azt állította, hogy Lizzo megjegyzéseket tett Davis súlyára közvetlenül azelőtt, hogy kirúgta volna. Az őt ért vádakra ez énekes csak egy rövid nyilatkoztatot adott ki Instagramján, és egyelőre tagadja, hogy igazak volnának a róla szóló hírek.