2023.8.11 11:20
Olvasási idő 0:46
Kovács M. Dávid

Eldőlt, mikor pótolják a hollywoodi sztrájkok miatt elhalasztott Emmy-gálát

FILMEK + SOROZATOK EMMY-DÍJ HOLLYWOOD SZÍNÉSZEK

Utoljára több mint húsz évvel ezelőtt, a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások után kellett elhalasztani az Emmy-díjátadót. Ezúttal viszont jóval többet kell várni a pótlásra.

Az amerikai televíziós akadémia szeptemberről januárra halasztotta a legjobb tévés produkciókat jutalmazó Emmy-díjátadót. A csütörtöki bejelentés szerint a gálát 2024. január 15-én rendezik meg a Los Angeles-i Peacock színházban.

Emmy-szobor a 2022-es Primetime Emmy előtt. Forrás Michael Buckner / Variety / Getty Image

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a 75. Emmy-gálát eredetileg a Fox csatornán közvetítették volna szeptember 18-án, ám a ceremóniát a hollywoodi színészek és írók sztrájkja miatt más időpontra kellett tenni.

Közben a sztrájkoló hollywoodi írók bejelentették, hogy pénteken visszatérnek a tárgyalóasztalhoz a stúdiókkal – közölte az amerikai forgatókönyvírók szövetsége (WGA) helyi idő szerint csütörtökön.

A pótlás kapcsán a Variety filmes szaklap korábban úgy értesült, hogy a műsort közvetítő Fox 2024 januárját tartotta volna megfelelő időpontnak, míg a díjakat odaítélő televíziós akadémia inkább a novembert – az ő egyik ellenérvük egyébként épp az volt, hogy januárban az Emmy-gála épp a filmes díjszezon közepére érkezne.

Kiemelt tartalom
A hollywoodi sztrájkok máris elsöpörték az őszi szezon egyik fontos díjátadóját A hollywoodi sztrájkok máris elsöpörték az őszi szezon egyik fontos díjátadóját 2023.7.28 16:21

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, az Emmy-jelöléseket július 12-én, alig két nappal a SAG-AFTRA sztrájk kezdete előtt hozták nyilvánosságra. A legtöbb, 27 jelölést az Utódlás kapta, amelyet a Last of Us követ 24 jelöléssel és a Fehér Lótusz 23-mal.

Kiemelt tartalom
Emmy-jelölések: az Utódlás történelmet írt, de a Last Of Us sem panaszkodhat Emmy-jelölések: az Utódlás történelmet írt, de a Last Of Us sem panaszkodhat 2023.7.13 8:47

Utoljára 2001-ben kellett elhalasztani az amerikai televíziós akadémia díjainak átadását, akkor a szeptember 11-i terrortámadás miatt novemberben rendezték meg a gálát.