2023.8.10 12:14
Olvasási idő 0:48
Masszi-Rigó Csilla

Mellkisebbítés és zsírleszívás – A Disney egykori sztárja alig 18 évesen feküdt kés alá, hogy ne gyalázzák testsúlya miatt

FILMEK + SOROZATOK DISNEY

„Azt hittem, ha zsírleszívásom lesz, az emberek végre nem fognak kövérnek hívni” – nyilatkozta a Disney egykori sztárja, Raven-Symoné, aki először beszélt arról, miért kényszerült szépészeti beavatkozásokra 18 éves kora előtt.

Raven-Symoné nevét és arcát sokan ismerhetik a Disney csatornáról, ő volt ugyanis a That's so Raven sorozat és a Raven otthona címszereplője, a Párduclányok és a Dr. Dolittle 1. és 2. részének színésze, de szerepet kapott a Neveletlen hercegnő naplója 2. részében is Mia Thermopolis egyik legjobb barátnőjeként. 

Raven-Symoné 2005-ben. Forrás Bob D'Amico/Disney General Entertainment Content via Getty Images

A 37 éves színész eddig soha nem beszélt arról, milyen megpróbáltatásokon kellett átesnie egészen fiatalon, feleségével közösen indított podcastjában azonban most először vallott arról, több szépészeti beavatkozáson is átesett tinédzserkorában. 

„Két mellkisebbítő műtétem és zsírleszívásom is volt 18 éves korom előtt” 

– mesélte Raven, aki a testsúlygyalázó kommentek és megjegyzések, valamint szülői nyomás miatt döntött úgy, idejekorán kés alá fekszik. 

Raven-Symoné 2023-ban. Forrás Rodin Eckenroth/Getty Images

A plasztikai műtétekre azután került sor, hogy édesapja, Christopher Pearman arra biztatta, csináltasson mellkisebbítést. 

„Azt kérdezte: Van valami, amit szeretnél azért, hogy jobban érezd magad?  Én meg: Igen, ha zsírleszívást csinálok, akkor az emberek nem fognak többé kövérnek hívni?”

– emlékezett vissza, majd hozzátette: „Így aztán kettőt kaptam.”

Ahogy Raven visszaemlékezik, rettenetesen stresszelt a műtétek miatt, mentálisan nagyon nehéz időszakon ment keresztül, hegek pedig a mai napig találhatóak a testén. A nehézségek ellenére később egy második mellkisebbítő műtétet is végrehajtottak rajta, azonban ahogy a színész mesélte, a rosszindulatú, testgyalázó megjegyzések ezután sem szűntek meg az irányába.