2023.8.9 13:39
Olvasási idő 0:42
Krajnyák Petra

Billy Porter megválik otthonától a színészsztrájk miatt

Billy Porter megválik otthonától a színészsztrájk miatt
Forrás Santiago Felipe/Getty Images for ABA
TÁRSADALOM BILLY PORTER HOLLYWOOD SZÍNÉSZEK

A hollywoodi sztrájkban résztvevő színész kénytelen volt áldozatot hozni a megélhetése érdekében.

A Pose Emmy-díjas színésze is csatlakozott a színészek és írók tüntetéséhez, melyre 63 éve nem volt példa. A hónapok óta tartó sztrájk alapjaiban rengeti meg a filmipart, nem csak a nézőkre, de a résztvevőkre is hatással van. Billy Porter úgy próbál most pénzhez jutni, hogy eladja házát.

El kell adnom a házamat. Bizony! Mert sztrájkolunk. És nem tudom, mikor megyünk vissza (dolgozni). Egy művésznek is, amíg nem keres b*szd meg pénzt - amit én még nem tettem meg -, csak annyi tartaléka van, ami a következő fizetésig elég. Úgy volt, hogy szerepelek egy új filmben és egy szeptemberben induló új tévéműsorban. Ebből semmi sem lesz. Szóval aki azt mondta, hogy "addig éheztetjük őket, amíg el nem kell adniuk a lakásukat" - üzenem: már kiéheztettek engem.

Május másodikán lépett sztrájkba a hollywoodi forgatókönyvírókat tömörítő a Writers Guild of America (WGA), miután nem sikerült megállapodniuk az Alliance of Motion Picture and Television Producers-szel (AMPTP), a filmstúdiókat és streamingszolgáltatókat összefogó szövetséggel. Az írók követelik a munkájuk biztosításaként az MI mellőzését a forgatókönyvek gyártásakor, ezen felül írásaikat sem használhatnák fel a mesterséges intelligencia programok tanításához.