2023.8.8 10:16
Olvasási idő 0:34
Szöllősi Anna

Akkora hype van a Baldur’s Gate III körül, hogy a Dota 2 vagy a PUBG játékokat is maga mögé utasította

TECH-TUDOMÁNY VIDEÓJÁTÉK

A Baldur’s Gate III még csak négy napja jelent meg, de már most kenterbe ver a népszerűségi listán olyan játékokat, mint a Dota 2, a PUBG, vagy az Apex Legends.

Augusztus 3-án jelent meg a Baldur's Gate III RPG-játék, ami annyira nagyot ment a Steamen, hogy fennakadásokat is okozott: a játék néhány nap alatt elérte a 800 ezer egyidejű játékost. A SteamDB-n közzétett adatok szerint így jelenleg a második az egyidejű játékosszámok szerinti toplistán, és csak a Counter-Strike: Global Offensive körözi le. 

Emellett felkerült egy nívós 10-es listára is, ami azokat a játékokat sorakoztatja fel, amikkel a legtöbben játszottak a Steam történelme során. Viszonyításképp az idei év sztárjátéka, a Harry Potter-sztori köré épülő Hogwarts Legacy csúcsa 879 308 egyidejű játékos volt, az Elden Ringnek 953 426, a gigasikerű Cyberpunk 2077 több mint egymillió egyidejű játékossal büszkélkedhetett, míg a rekordot a PUBG tartja, 3,25 millióval.

A Baldur's Gate III teljes verziója augusztus 3-án jelent meg, amihez magyar felirat is elérhető. A játék PS5-ös verziója szeptember 6-án érkezik, 2024-ben pedig Xbox Series X/S-re is kiadják.