2023.8.7 10:42
Olvasási idő 0:46
Maier Péter

Nem csalás, nem ámítás – elmondjuk, miért jelennek meg HBO-s tartalmak a Netflixen

FILMEK + SOROZATOK HBO NETFLIX

Ez már nem az az HBO, aki versenyezni tudott (?) a Netflixszel.

Néhány éve, mikor az HBO és a Netflix a streamingpiac két vezető riválisai voltak, elképzelhetetlen lett volna, hogy az egyik produkciós cég tartalmai megjelennek a konkurens platformján. A dolgok azonban megváltoztak.

Lehet, hogy ti is észrevettétek, hogy olyan, eredetileg HBO által gyártott tartalmak, mint az Insecure megjelentek a Netflix felületén. Ráadásul nemsokára érkezik a platformra a True Blood is. De mi ennek az oka?

True Blood Forrás HBO

Hát nyilván a pénz. Az a helyzet, hogy az HBÓ-s szolgáltatásokat jelenleg üzemeltető, Warner Bros. Discovery kegyetlen adósságterhekkel bír, ezért David Zaslav, a vállalat vezérigazgatója lassan csak a rokonait nem bocsájtja áruba, hogy csökkentse a cég financiális terheit. 

Már júniusban jöttek ki hírek azzal kapcsolatban, hogy a két vállalat tárgyal arról, hogy HBO-s tartalmakat „kölcsönvenne“ a Netflix. Való igaz, itt azért nem zászlóshajó-sorozatokról van szó, tehát nem a Sárkányok házát vagy az Utódlást adja oda a Netflixnek Zaslav, ugyanakkor mindenképpen figyelemfelkeltő, hogy az egykori komoly versenytárs olyan anyagi helyzetbe került, hogy a legősibb riválisának kölcsönzi ki a saját tartalmait.

Kiemelt tartalom
Eddie Murphy megint visszatér, és milyen jól teszi – Megnéztük a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley című filmet Eddie Murphy megint visszatér, és milyen jól teszi – Megnéztük a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley című filmet 2024.7.5 19:09

Összehasonlításképpen: egy júniusi adat szerint globálisan a Netflixnek 232,5 millió, a Max/Discovery+ csoportnak pedig 97,6 millió feliratkozója volt. Az „HBO-utódokat“ jócskán előzi már a Disney+ is, közel 158 millió feliratkozóval.