2023.8.3 10:00
Olvasási idő 0:34
Krajnyák Petra

Emma Stone, Mark Ruffalo, és Anger Zsolt a főszerepben a CineFest-en!

Emma Stone, Mark Ruffalo, és Anger Zsolt a főszerepben a CineFest-en!
Forrás CineFest
FILMEK + SOROZATOK FILMAJÁNLÓ FILMEK FILMFESZTIVÁL FILMIPAR KARLOVY VARY-I FILMFESZTIVÁL MAGYAR FILM MISKOLC

A versenyprogram idén is Európa nagy fesztiváljaival egyenrangúnak ígérkezik.

Tizenhét nemzetközi nagyjátékfilmet is vetítenek szeptember 1. és 9. között a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon. Az alkotások között a cannes-i, a velencei, a Sundance, a berlini és a Karlovy Vary-i fesztiválon vetített művek is szerepelnek, valamint egy magyar világpremierre is beülhetünk Miskolcon.

A 18. CineFest Forrás CineFest

A versenyprogram idén is Európa nagy fesztiváljaival egyenrangúnak ígérkezik. Jorgosz Lanthimosz Oscar-díjra jelölt görög rendező Szegény párák című legújabb filmjét Magyarországon forgatták, Emma Stone, Mark Ruffalo és Willem Dafoe főszereplésével. A szintén Oscar-díjra nevezett Akik maradtak című film rendezője, Tóth Barnabás legújabb filmje, a Mesterjátszma is megtekinthető, melyet Stefan Zweig Sakknovellája ihletett. Az olasz rendező, Nanni Moretti Fényes jövő című filmjében pedig Anger Zsoltot is láthatjuk.

Emma Stone a Szegény párák című filmben. Forrás 24.hu

Ezenkívül megtekinthető lesz az Áldozat című dráma, az 1885-ben játszódó Ízek és szenvedélyek, a Karlovy Varyban bemutatott Vörös szobák és a Cannes-ban bemutatott Édes kelet című film is. A teljes program a CineFest honlapján érhető el.