2023.8.2 10:21
Olvasási idő 0:57
Szécsi Krisztián

Dráma a magyar TikTok-on: mindenkit is meghívtak a Barbie budapesti premierjére, csak Barbie-t nem

FILMEK + SOROZATOK BARBIE BARBIE FILM BARBIE-CORE FILMAJÁNLÓ FILMEK FILMIPAR MAGYARORSZÁG MARGOT ROBBIE

Az esetről készített videót már majdnem 1 millióan látták hazánkban.

Igen érdekes videó vált virálissá a magyar TikTok-on, melyben Csondor Kata szinkronszínésznő felháborodásának adott hangot, hiszen nem hívták meg Greta Gerwig Barbie című filmjének budapesti premierjére. Ez így önmagában még nem is tűnhet igazán érdekesnek, a probléma abban rejlik, hogy konkrétan az eredeti Barbie-hangról van szó.

Csondor Kata neve, ha nem is ismerős, mégis fixen hallhattad a művésznő hangját: minden egyes iskolai karácsonyi ünnepségen az alsós lányok orrvérzésig éneklik Add tovább című slágerét, na meg az egyik legfoglalkoztatottabb magyar szinkronszínésznőről van szó. Többek között ő keltette életre Scarlett Johanson Fekete özvegyét a Bosszúállókban, a High School Musicalben Kelsit, a Narutóban Haruno Szakurát, a Maja, a méhecskében Maját, és egy csomó más karaktert. Meg nem utolsó sorban ő Barbie. Vagy legalábbis volt, ameddig le nem cserélték Vágó Bernadett musicalénekesre.

@csondor_kata Válasz @Erika Akkerman részére #barbie#truestory#filmpremier#szinkron#barbiefilm#rajzfilm♬ Easy On Me - Adele

Ahogy TikTok-videójában is elmondja, az egész tea akkor borult ki, amikor gyermekdalokat tartalmazó lemeze, az Én, Barbie kapcsán felhívta valaki a Barbie-t forgalmazó cégtől és számonkérte Katát az album névválasztását illetőleg. Az egész pedig addig fajult, hogy Csondor Katát, aki éveken keresztül szinkronizálta mindenki kedvenc plasztikbabáját, nem kapott meghívást a budapesti vetítésre.

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé 2024.4.24 17:40

Csondor Kata volt a legikonikusabb Barbie-filmek magyar hangja, így hallhatjuk orgánumát többek között a Barbie és a Diótörő, Barbie, mint Rapunzel, Barbie és a Hattyúk Tava és például a Csodatündér Barbie – Fairytopia című alkotásokban. A mostani Gerwig filmadaptációban Peller Mariann adta Margot Robbie magyar hangját.