2023.7.27 10:50
Olvasási idő 0:38
Masszi-Rigó Csilla

Barbie után Polly Pocket: A Csajok és az Emily Párizsban főszereplői készítik a Mattel következő kasszasikerét

FILMEK + SOROZATOK FILMEK LENA DUNHAM LILY COLLINS MATTEL POLLY POCKET

Bár már régóta rebesgetik, hogy az apró játékfigurák életéről film készül, a Barbie sikerén felbuzdulva a Mattel már be is jelentette, ki lesz a Polly Pocket sztori főszereplője és rendezője.

Alig egy hete mutatták be a Barbie című filmet, a rózsaszín álomba öltöztetett történet már 337 millió dollárt hozott a filmet készítő Warner Bros. és a Mattel házához. Greta Gerwig sikere már most egyedülálló a női filmrendezők között, hamarosan pedig egy újabb népszerű játékból készítenek élőszereplős adaptációt: a Mattel két évvel ezelőtt rendelte be a Polly Pocket világát megidéző történet forgatókönyvét, akkor pedig már az is kiderült, hogy a rendezői székbe nem mást ültetnek, mint a Csajok című sorozattal befutott Lena Dunhamet. 

Lena Dunham már forgatókönyvíróként és rendezőként is bizonyított Hollywoodban. Forrás Mike Marsland/WireImage

A Variety cikke szerint már a főszereplő kiléte sem titok, az élő Polly Pocket babát ugyanis az Emily Párizsban főszereplője, Lily Collins fogja játszani. Robbie Brenner, a Mattel Films producere elmondta, már teljesen elkészült a forgatókönyv, Dunhammel pedig nagyszerű együtt dolgozni, a színész-rendező ugyanis rendkívül nyitott a stúdió ötleteire. 

Lily Collins lesz a Polly Pocket főszereplője Forrás Steve Granitz/FilmMagic

Mindenki megnyugodhat, a Mattel ugyanis 13 további játékon alapuló filmadaptáióval készül, már a Barbie folytatását is tervezik, de a sok barátság végét okozó UNO kártyák is hamarosan életre kelnek a filmvásznon.