2023.7.27 11:47
Olvasási idő 0:44
Masszi-Rigó Csilla

Felmentették Kevin Spacey-t minden szexuális bűncselekmény vádja alól

TÁRSADALOM KEVIN SPACEY SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

A szexuális bűncselekmények sorozatos elkövetésével vádolt színészt már Londonban és New Yorkban is felmentették.

Felmentette a brit bíróság Kevin Spacey-t Londonban, miután a férfit egy négy hétig tartó tárgyaláson vádolták meg szexuális bűncselekmény gyanújával. Az Oscar-díjas színészt tizenhárom vádpontban, kilenc szexuális bűncselekmény elkövetésével vádolta a brit ügyészség: 2001 és 2013 között négy férfi ellen hét szexuális zaklatást, három szeméremsértést és egy beleegyezés nélküli szexuális kényszerítést követett el, amíg a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt.

Spacey jókedvűen hagyta el a londoni bíróságot július 26-án. Forrás Chris J Ratcliffe/Getty Images

Spacey mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat, pedig az egyik sértett részletesen elmondta, mit csinált vele a férfi. A fiatal színész még a 2010-es évek elején kereste fel Spacey-t, hogy adjon neki tanácsokat karrierje elindításához. Spacey pár héttel később sörözni hívta az akkor még pályakezdő fiút, majd felhívta lakására, ahol pizzáztak, söröztek és füvet szívtak. A sértett azt állította, elaludt azután, hogy Spacey „ölelést kérve” belefúrta fejét a fiú lágyékába, majd pár órával később arra ébredt, hogy a színész orálisan zaklatja. 

Kiemelt tartalom
A Nem az Nem! – Megjelentek a NEpoharak, amelyekkel mindannyian felléphetünk a szórakozóhelyi zaklatások ellen A Nem az Nem! – Megjelentek a NEpoharak, amelyekkel mindannyian felléphetünk a szórakozóhelyi zaklatások ellen 2024.8.23 13:36

A felmentés kijelentése után a bíró méltatta Spacey ügyvédjeit. A színészt nem mellesleg tavaly már feljelentette a New York-i bíróság azt követően, hogy az őt perlő Anthony Rapp nem tudta bebizonyítani a vádat, miszerint Spacey akarata ellenére fogdosta az akkor még csak 14 éves fiút.