2023.7.20 16:16
Olvasási idő 0:40

Végre ott van a te Instagramodban is az egyik legrégebben vágyott funkció

TECH-TUDOMÁNY INSTAGRAM

Ha most befrissíted az Instagram-appod a telefonodon, már te is használhatod az Instagram Music funkciót az Instastoryjaidhoz.

Ahogy arról már tavaly év végén szóltak a hírek, elhárult az akadály az Instagram Music hazai bevezetése előtt azok után, hogy a magyar jogkezelő Artisjus és francia megfelelője, a Sacem együttműködési megállapodást kötött – derült ki a BeSocial közleményéből.

Ez lényegében annyit tesz, hogy a közösségi appot pörgetve mostantól nem fordulhat elő, hogy az ugrik fel a magyar felhasználók előtt, hogy az „Instagram Music ebben a régióban nem elérhető”, hanem egyszerűen csak megszólal a zene.

A fenti üzenet hosszú ideje frusztrálja a hazai felhasználókat, főleg hogy külföldi utazás során simán elérhető a funkció. A korlátozás oka eddig az volt, hogy a Meta nem szolgáltatott részletes adatokat a hazai jogkezelő Artisjus felé, így a félreértések elkerülése miatt inkább teljes egészében blokkolták a Meta zenei szolgáltatásait, köztük ezt is.

Forrás Instagram

2023 januárjától a digitális jogok kezelésének szakértőjeként a francia Sacem képviseli majd a magyar online zenei repertoárt is. A megállapodás nem csak azt jelenti, hogy Magyarországra jön az Instagram Music, de azt is, hogy az Artisjus által képviselt magyar előadók is nagyobb elérésre tehetnek szert.