2023.7.22 7:32
Olvasási idő 1:55
Maier Péter

5 sorozat, ha már századjára is végignézted az Office-t, és valami újra, de hasonlóra vágysz

5 sorozat, ha már századjára is végignézted az Office-t, és valami újra, de hasonlóra vágysz
Forrás NBC
FILMEK + SOROZATOK SOROZATOK THE OFFICE VÍGJÁTÉK

Mind ismerjük azt a gyászt, amikor véget ér az Office záróepizódja (akár sokadik nézésre), és felmerül a kérdés: mi lesz most velünk? Hoztunk pár sebtapasz-show-t, amely átsegíthet ezeken a fájdalmas időkön.

Brooklyn Nine-Nine

A kilencvenkilences körzet történéseibe éppen az első Office-érám után csöppentem bele, gyorsan kellett valami fájdalomcsillapító sorozat, és ezt javasolták. Túlzás lenne azt állítani, hogy a két széria humora hasonlít, de azért meg tudja kapargatni néha ugyanazokat az érzékszerveket, egészen kedvelhető karakterekkel (meg kedvelhetően idegesítőekkel), hasonlóképp egy munkahelyi környezetben játszódik, és akármennyire irritáló tud lenni Jake Peralta (Andy Samberg), azt kompenzálják Andre Braugher performanszai Raymond Holt kapitányként. Kommerszebb humor és cselekményvezetés jellemzi, mint az Office-t, de bőven tartogat kellemes pillanatokat.

Brooklyn Nine-Nine Forrás NBC
Évadok száma: 8
Hol nézhető: Netflix

Parks and Recreation

A Parks and Recreation, azaz magyarul Városfejlesztési osztály című sorozatot gyakran hasonlítják az Office-hoz. Nem véletlen, hiszen többek között az a Mike Schur dolgozott rajta, aki a legendás irodai sorozaton is, de emellett is több egyezést mutat a két sztori. Kezdve ott, hogy hasonlóképp áldokumentumfilmes jelleget ölt, ugyanúgy munkatársak közötti történésekre fókuszál, sőt, még a színészgárdában is van átfedés: az a Rashida Jones játszik benne, aki az Office-ban Karent alakította. Sztárszínészekből egyébként sincs hiány: Chris Pratt, Amy Poehler, Nick Offerman és a nemrég a Fehér Lótusszal újra berobbanó Aubrey Plaza is megjelenik a sorozatban. Idiotizmusból pedig nincs hiány itt sem, a lehető legjobb értelemben.

Parks and Recreation Forrás NBC/Getty
Évadok száma: 7 
Hol nézhető: HBO Max

New Girl

Remélem, senki nem haragszik, hogy eredeti címeket írunk a cikkbe, mert az „Új csaj“ nem feltétlen adja át a sorozat hangulatát, hiába jelenti alapvetően ugyanazt. A Zooey Deschanel főszereplésével készült szitkom bőven nem olyan népszerű, és talán megosztó is, de helyenként kifejezetten arra a poénfaktorra megy rá, amire az Office is: hogy krindzselj. A helyzetkomikumnak olykor a legelborultabb formáival képes operálni, épp emiatt talán nem is való mindenkinek, és bőven előfordulhat, hogy három részen egyáltalán nem nevetsz fel, de még akkor is élvezed ezeket a dekadens, fura, nevetséges karaktereket, leginkább azért, mert kisarkítottak ugyan, de mégis rettenetesen emberiek.

New Girl Forrás Fox
Évadok száma: 7
Hol nézhető: Disney+

Veep 

Magyarul Az alelnök. Talán kevesebben ismerik, mint a többi sorozatot, de mutat hasonlóságokat az Office-szal: szintén munkahelyi környezetben játszódik, illetve hasonlóképp éles, szellemes humorral bír. A sztori középpontjában az Egyesült Államok egy fiktív női alelnöke (és később elnöke) áll, aki próbál kiigazodni a politika és a magánélet zavaros labirintusában. Kedvenc irodai sorozatunkhoz hasonlóan itt is egyenlő képernyőidő jut a karakterekre, így mindenki szépen ki van bontva.

Julia Louis-Dreyfus Az alelnökben. Forrás HBO MAX
Évadok száma: 7
Hol nézhető: HBO Max

What We Do in the Shadows

Szintén mockumentary stílust követ a négy vámpír szobatárs történetét bemutató What We Do in the Shadows, azaz Hétköznapi vámpírok, amely ezt a formátumot ráadásul horrorköntösbe helyezi. A New York-i Staten Islanden élő vámpírok többszázévesek, és igyekeznek lépést tartani a modern világ fejlődésével. Ezeket a próbálkozásokat, és az emberek közé való beilleszkedés nehézségeit követhetjük nyomon. Hasonló formátum, hasonlóan furcsa, különc karakterrel, garantáltan ajánlott Office-fanoknak.

Hétköznapi vámpírok Forrás HBO MAX
Évadok száma: 5
Hol nézhető: HBO Max
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, Instagramon, YouTube-on és a Facebookon is!