2023.7.14 13:32
Olvasási idő 0:38
Kovács M. Dávid

Éljen! Végre hétköznapokon is autómentes lesz Budapest jelenlegi legjobb Duna-parti randiszpotja

UTAZÁS BUDAPEST KARÁCSONY GERGELY SZÓRAKOZÁS

Egy hónapig szabadon használhatják az eddig csak hétvégére autómentessé tett rakpartszakaszt a budapesti gyalogosok, bringások, rollerresek, görkorisok és deszkások, illetve a városban nyaraló külföldiek.

A nyáron nemcsak hétvégente, hanem július 15-től, szombattól, egy hónapon keresztül a hét minden napján megnyílik a pesti alsó rakpart egy szakasza a gyalogosok és kerékpározók előtt – hívta fel a figyelmet közösségi oldalain Karácsony Gergely főpolgármester.

Az autómentessé tett pesti alsó rakpart. Forrás Karácsony Gergely / Facebook

Az idei immár a harmadik év, hogy nyáron hosszabb időre is partmenti köztérré alakul a rakpartok egy-egy szakasza. 2021-ben a pesti oldalon a Lánchíd és a Parlament között létesítettek pihenőpartot, tavaly pedig a budai oldalon a Lánchíd környezetében. Idén ismét a pesti oldalon, a Lánchíd és az Erzsébet híd között alakítottak ki vízparti teraszt a város egyik legszebb panorámájú részén.

Évről évre többet hozunk ki a rakpartok megnyitásából. Idén már nemcsak több tucat dézsás növényt, padokat és asztalokat találtok a Jane Haining rakparton, hanem hűsítő párakaput, árnyékolókat, közösségi grillt és homokozót is, miközben megnyitotta a kapuit a sokak számára ismeretlen rakparti viadukt is! Nemcsak partmenti sétányt alakítottunk ki nektek, hanem programokat is hozunk, hogy a városban is izgalmasan teljen a nyár

– írja a posztban a főpolgármester.