2023.7.14 10:54
Olvasási idő 1:13
Kovács M. Dávid

Egy magyar színész is játszik Christopher Nolan új filmjében, a legújabb előzetesben is láthatod

FILMEK + SOROZATOK CHRISTOPHER NOLAN ELŐZETES FILMEK

Haumann Máté is felbukkan az Oppenheimer című film utolsó előzetesében. Egy világhírű magyar fizikust alakít Nolan legújabb rendezésében.

Haumann Máté is szerepet kapott Christopher Nolan legújabb rendezésében, az Oppenheimerben – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Kovács Gellért 'Filmszerész' filmes szakújságíró.

Az IMDb filmes adatbázis szerint a magyar színész a Terézvárosból az Egyesült Államokba elszármazott Szilárd Leót alakítja az Oppenheimerben: ő volt az első fizikus, aki felismerte, hogy a nukleáris láncreakció – és ezzel az atombomba – létrehozható.

A forgalmazó UIP-Duna Film pénteki közlése szerint Haumann Máté csütörtökön az Oppenheimer londoni premierjén is jelen volt, az itt készült fotók egyikén Rami Malek és Cillian Murphy társaságában trécselve láthatjuk.

Haumann Péter fia már korábban sem csinált titkot abból, hogy szerepet kapott Nolan legújabb rendezésében. „A hír igaz, kint voltam és dolgozhattam Christopher Nolannel és még nagyon sok más, gyerekkorom óta áhítattal nézett színésszel“ – mondta tavaly nyáron a Spirit Fm műsorában.

Ugyanebben az interjúban árulta el azt is, hogy Szilárt Leó szerepére kifejezetten magyar színészt kerestek, ő pedig a forgatások során remekül tudott együtt dolgozni Nolannel. „Rendkívül nyitott és minden jellegű színészi felajánlást szívesen fogad. Nyugodt ember, jó a közelében lenni“ – jellemezte a rendezőt az adásban.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te felismered a magyar filmeket emojik alapján? REFRESHER-KVÍZ: Te felismered a magyar filmeket emojik alapján? 2 nappal ezelőtt

Ahogy a Hvg.hu cikkéből kiderült, Haumann Máté ráadásul az Oppenheimer utolsó előzetesében is felbukkan. „Mindenki meg fog őrülni!“ – mondja a film utolsó előzetesében magyaros akcentussal (hunglishul). A nagyszabású történelmi film vonatkozó jelenetét 2:16-nál láthatod: 

Az Oppenheimer július 20-tól lesz látható a magyar mozikban. A címszerepet Cillian Murphy alakítja, a további főbb szereplők Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Kenneth Branagh, Gary Oldman és Casey Affleck lesznek.

FRISSÍTÉS: Mivel az Oppenheimer londoni premierje pont egybeesett a hollywoodi színészcéh sztrájkjának kezdetével, a film főszereplői, köztük Emily Blunt és Matt Damon, még a vetítés megkezdése előtt elhagyták a premier helyszínét. A sztrájk oka, hogy a stúdiók tulajdonosai és a színészek között vita van a bérekben, a profit elosztásában, illetve a mesterséges intelligencia használatában is – további részletek a 24.hu cikkében.