2023.7.10 14:08
Olvasási idő 4:30
Csáka Eszter Csáka

Heti horoszkóp: megkapod álmaid munkáját vagy érdemes behúznod füled-farkad az irodában? Tudd meg, mi vár rád a karrieredben!

Heti horoszkóp: megkapod álmaid munkáját vagy érdemes behúznod füled-farkad az irodában? Tudd meg, mi vár rád a karrieredben!
Forrás GettyImages / Rudzhan Nagiev
ÉLETMÓD HOROSZKÓP

Kirobbanóan energikus hétre számíthatnak a Kos jegyűek, de van olyan csillagjegy is, amelyiknek nem most kellene új munka után néznie. Mutatjuk, mit tartogat számodra a heti horoszkóp.

Kos (III. 21. - IV. 19)

Forrás Dr. Szöszi / Metro Goldwyn Mayer

Akár suli, akár munka, a héten rengeteg jó dologra számíthatsz mindkét területen. Szuper lehetőségek tárulnak eléd; ha azt látják, hogy meg van benned a kellő alázatosság, sikered lesz. Bármilyen ügybe vagy projektbe fogsz a héten, biztos, hogy jó kimenetele lesz, úgyhogy ne félj belevágni semmibe! Jó kommunikációs képességeidnek hála akár egy fizetésemelést is elérhetsz. A Nap kedvező helyen van jelenleg a csillagjegyed számára, így készülj fel egy tervvel és stratégiával, hogy minden olyan irányba haladjon, amilyet szeretnél. 

Bika (IV. 20. - V. 20.)

Bika híresség: Robert Pattinson Forrás Carlos R. Alvarez/Getty Images

A héten egy erőteljes telihold várható, ami kedvezően befolyásolja a dolgok alakulását. Fontos, hogy elkötelezd magad egy dolog mellett, amit véghez szeretnél vinni, figyelj azonban rá, hogy ha túl sok felé fordítod a figyelmed, szét fogsz esni a rengeteg teendő között. Azoknál a projekteknél, amiknél főként a kommunikációdra van szükség, érdemes kicsit jobban felkészülnöd és átgondolnod, hogy valójában milyen üzenetet szeretnél átadni. Ne lankadjon a figyelmed a héten, mivel könnyen összecsaphatnak a fejed felett a hullámok. 

Ikrek (V. 21. - VI. 21.)

Ikrek híresség: Naomi Campbell Forrás Victor Boyko/Getty Images

Végre olyan feladatokat kapsz a munkahelyeden vagy az iskolában, amiket a kisujjadból is kirázol. Szükség lesz a koncentrációképességed fejleszteni, mivel hosszú ideig csak ezekre a projektre kell majd koncentrálnod. Ha nincs munkád, most egy kis szerencsével akár az öledbe hullhat egy remek lehetőség, nem kell más hozzá, mint kellő nyitottság az új dolgok felé. Kerüld el a konfliktusokat a héten: ha egy főnökkel vagy felettessel van problémád, inkább gondold át, miért nincsenek veled megelégedve. Túl sokat telózol vagy éppen későn adod le a kötelező feladatokat? Érdemes lenne először ezeken változtatni. 

Rák (VI. 22. - VII. 22.)

Rák híresség: Meryl Streep Forrás Valerie Macon/ Getty Images

Új kezdet vagy egy fejezet lezárása – a héten valami véget ér, és valami új kezdődik az életedben, karrier szempontból. Ha nem élvezed a jelenlegi munkád, ideje elgondolkodnod, hogy mik a jövőbeli terveid és egy új lehetőség után kutatnod. Könnyen megtörténhet, hogy nem is kell olyan sokáig keresned, hiszen a várva várt álommeló az orrod előtt hevert. Adj időt magadnak, hogy alaposan átgondold, mit is szeretnél valójában, így könnyebben tudod meghozni a végső döntést. Elhamarkodottan ezen a héten nem ajánlott döntened, mert könnyen megbánás lesz a vége. 

Oroszlán (VII. 23. - VIII. 22.)

Oroszlán híresség: Jennifer Lawrence Forrás Mark Davis/Getty Images

Ezen a héten a kollegáidra vagy sulis társaidra érdemes kicsit több figyelmet szentelned. Lehet, hogy szükség lesz a segítségükre, vagy éppen fordítva, nekik jön kapóra a te tehetséged. Beszélgess velük többet, hogy kiderüljön, hogyan tudtok kölcsönösen segíteni egymásnak, hogy az a jövőben gyümölcsöző munkakapcsolattá válhasson. Lehet, hogy az egyik munka- vagy sulitársad éppen azt nem érti, amit te igen, és neki éppen azok a feladatok mennek jól, amit te képtelen vagy megérteni. Tele leszel energiával, és még abba a projektbe is belevághatsz, amire régóta vágysz. 

Szűz (VIII. 23. - IX. 22.)

Szűz híresség: Adam Sandler Forrás IMDB/Getty Images

Rengeteg kreativitás és ihlet talál meg a héten, így érdemes papírra vetned minden ötleted és gondolatod. Ha eddig nem tudtad, hogy mihez kezdj a karriereddel és milyen irányba menj tovább, most végre rájössz, hogy mivel is kellene foglalkoznod. Ha kreatív szakmában dolgozol, fontos lenne, hogy gondosan és alaposan végezd a munkádat, mert a túl sok ötlet között könnyen elveszik a lényeg. A napokban lehetőséged lesz arra, hogy megmutasd a munkában, hogy mire vagy képes, így simán több felelősséget és egy jobb pozíciót is kaphatsz. Figyelj a kollegáidra vagy a sulis társaidra a környezetedben, mivel ha rosszul vagy félreérthetően fejezed ki magad, az könnyen konfliktushoz vezethet. 

Mérleg (IX. 23. - X. 22.)

Mérleg híresség: Serena Williams Forrás Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

A héten rengeteg energiád lesz, amit a munkádba fektethetsz. Ha az utóbbi időben kicsit unottabb is voltál, az most megváltozni látszik. Rengeteg teendőt és feladatot osztanak ki rád, amit élvezettel hajtasz végre. Ha iskolás vagy, most jött el az ideje a szorgalmik megírásának és kutatásoknak, amik a jövőben majd meghozzák az eredményt. Érdemes kicsi több időt fektetned abba, amivel foglalkozni szeretnél a jövőben, hiszen a belefektetett energia mindig meghozza a gyümölcsét. Ne feledd, hogy kollegáidat is lelkesítsd, hogy ugyanolyan energiával álljanak a munkához, mint te. Munkát váltani most nem feltétlen lenne érdemes, hiszen most a jelenlegi teendőidre kell koncentrálnod. 

Skorpió (X. 23. - XI. 21.)

Skorpió híresség: Winona Ryder Forrás GettyImages / Hubert Boesl

A héten sokkal jobb lesz a koncentrációs készséged. A napokban emiatt érdemes olyan, akár monoton feladatokra fókuszálnod, amiket eddig a végtelenségig halogattál. Érdemes most minél több ismeretséget kötnöd a munkahelyeden, hogy minél több lehetőséged legyen a jövőben. Ha a melóban továbbképzési lehetőség adódik, mindenképp élj vele, hiszen az akár új kapukat nyithat meg előtted. Próbálj meg minél több helyzetet kihasználni és a javadra fordítani, hogy hamarabb elérd a végső célt, vagyis azt a munkát, amire mindig is vágytál. 

Nyilas (XI. 22. - XII. 21.)

Nyilas híresség: Jay-Z Forrás Kevin Mazur/Getty Images

Munkakeresőként remek hétnek nézel elébe, hiszen remek passzban leszel minden felvételin. Ha összeszeded a gondolataid, minden kérdésre frappáns választ tudsz adni. Ha van munkád, érdemes több projektet is elvállalnod a héten, mivel így sokkal nagyobb rálátásod lesz az adott területre. Előfordulhat, hogy a napokban kicsivel többet kell dolgoznod azért, hogy elismerjenek és bebizonyítsd, hogy szuper munkaerő vagy. Ha sikerül, megéri a fáradozásaidat, hiszen később sokkal jobb feladatokat is kaphatsz. Ha nehéz karrieri döntés elé kerülsz, ne aggódj, csak kérj egy kis időt, amíg minden szempontot átgondolva döntést tudsz hozni. Ne siesd el az apróbb döntéseket sem.

Bak (XII. 22. - I. 19.)

Bak híresség: Dolly Parton Forrás 1987 Sandollar

Ezen a héten rengeteget pörögsz, és szeretnél minél több munkával lekötni az energiáidat, de nem feltétlenül kell a feladataidat gyorsan elvégezned. Jobb, ha alaposan, megfontoltan látsz neki a teendőknek, mintsem kapkodva. Fontos, hogy egy kis praktikusságot csempéssz a munkavégzésedbe, hiszen lehet, hogy sokkal több idő alatt készülsz el egy adott feladattal, mert nem megfelelő a módszered. Ha munkát keresel, érdemes lenne egy kicsivel több ideig böngészni a neten a lehetséges állások közül, simán megtörténhet, hogy mindvégig ott lebegett álmaid melója, csak nem vetted észre. Próbálj meg kicsit figyelmesebb lenni, mint máskor, mert azzal rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg magadnak. 

Vízöntő (I. 20. - II. 18.)

Vízöntő híresség: Shakira Forrás Jeff Kravitz/FilmMagic

A jó kommunikációs készséged és kreativitásodnak köszönhetően szuper projekteket kapsz a héten és alig várod majd, hogy végre belekezdhess a közepébe. Figyelj oda, hogy a csapatban lévőkkel érthetően és tisztán kommunikáld le a gondolataidat, mert könnyen lehet, hogy félreérthetnek, ami súlyos hibákhoz vezethet a projekten belül. Lehet, hogy mostanában több dologra kell odafigyelned, mint általában, de ha sikerül egyensúlyoznod a feladatok között, bármi sikerülhet. Szerencsére a kollegáid támogatására is számíthatsz. A héten lehet, hogy érzelmileg teljesen kimerít a sok munka vagy tanulnivaló, de a hét utolsó napjain sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb leszel, mint előtte. 

Halak (II. 19. - III. 20.)

Halak híresség: Elliot Page Forrás GettyImages / Rolf Vennenbernd

A főnököd egy ideje elő akar léptetni, de te félsz a felelősségvállalástól. Próbáld meg reálisan átgondolni, hogy mi az, amit nem szívesen végeznél az új munkakörödben, hiszen így akár túlléphetsz a félelmeiden. Ha éppen szabadúszó vagy, a napokban több lehetőséggel is megkereshetnek, amelyekben ki tudod élni a kreativitásod. A hosszútávú munkakapcsolataidat érdemes új alapokra helyezni, vagy legalábbis átgondolni, hogyan férnek bele továbbra is az idődbe. Rengeteg dologgal foglalkozol egyszerre, de igyekezz tudatosan kialakítani a beosztásod, hogy ne menjen az egyik munka a másik rovására.