2023.7.6 16:21
Olvasási idő 0:53
Kovács M. Dávid

Ingyenes koncerttel és utcabállal emlékeznek Fábián Julira

ZENE BUDAPEST PARK FÁBIÁN JULI KONCERT

Egy ideje már Fábián Juli nevét viseli a Budapest Park előtti tér. Ide álmodtak színes programot a szervezők, akik azt remélik, hogy ez a rendhagyó megemlékezés hitelesen idézi majd fel az énekesnő vidám természetét.

Július 9-én, azaz vasárnap, Fábián Juli születésnapján ingyenes programsorozattal készül a Budapest Park és az énekesnő nevét viselő emlékalapítvány.

Fábián Juli Forrás Budapest Park

Utcazenészekkel, a Karzat Színház interaktív Vándor Vurstli produkciójával, valamint egy kétórás, rengeteg vendéget felvonultató Random Trip-koncerttel várják az érdeklődőket, amely során olyan fellépők állnak színpadra, mint Sena (Irie Maffia), Saiid (Akkezdet Phiai), Tóth Vera, Zentai Márk (Mörk) vagy MC KEMON (Irie Maffia).

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, tavaly év végén a Soroksári út Budapest Park eső részét Fábián Juli térre nevezték át – többek közt ezt is ünneplik a vasárnapi eseménnyel. Szepesi Mátyás, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumának elnöke úgy fogalmazott:

A Budapest Parkkal közösen olyan megemlékezést tervezünk, ami a leghitelesebben idézi fel Julink vidámságát, “nyári természetét”: születésnapjára ingyenes utcabált szervezünk, egy hatalmas, vidám összejövetelt, amelynek a kötött program mellett ugyanolyan fontos része a kötetlen együttlét. Juli számára ugyanis a legértékesebb dolog a barátaival töltött idő volt - karrierje egy korai fesztivál-fellépését át is akarta rakatni másik napra, mert már elkezdte szervezni a szülinapi buliját. Így született meg a gondolat, hogy július 9-én idén utcabált rendezünk a róla elkeresztelt téren, Juli dalaival.


Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Budapest Park weboldalán és a rendezvény napján a helyszínen egyaránt lehet adományozni. A befolyó összeg teljes egésze a Fábián Juli Emlékalapítványt támogatja, amely olyan zenészeket és zeneipari háttérmunkásokat segít, akik hosszan tartó betegségük miatt nem tudnak dolgozni.