2023.7.8 9:18
Olvasási idő 1:59
Somogyi Marci

Végre PC-re is befut a Ratchet & Clank sorozat körberajongott klasszikusa – Ezek a játékok érkeznek júliusban

Végre PC-re is befut a Ratchet & Clank sorozat körberajongott klasszikusa – Ezek a játékok érkeznek júliusban
Forrás Insomniac Games
TECH-TUDOMÁNY GAMING VIDEÓJÁTÉK

Júliusban sem maradunk új játékok nélkül: a friss megjelenések között dínós-robotos lövöldözés, VR exkluzív, cowboyos, történetmesélős, illetve régi kedvenc új platformon egyaránt található. Izgalomban és választékban ebben a hónapban sem lesz hiány.

Hiába köszöntött be a kánikula és indult el a fesztiválszezon, a játékipar nem állt le. Ha már meguntuk a meleget, és inkább egy sötét, hűvös szobában, egy új játék világában szeretnénk elveszni, a július bőven tartogat izgalmakat nekünk. Mutatjuk, mikre figyeljetek júliusban.


Ratchet & Clank: Rift Apart (PC)

A Ratchet & Clank: Rift Apart 2021-ben megjelent PS5-ös verzióját már valószínűleg mindenki ismeri, szét is dicsérték, hiszen egyszerre volt akciódús, változatos és baromi szerethető. Ebben a hónapban végre megjön a PC-s verzió is, amire sokat kellett várni, de a konzolos változatból kiindulva: biztosan megérte. (Megjelenés: július 26.)

 

Exoprimal (PC, Xbox One, Xbox Series S/X, PS4, PS5)

A rajongók már körömrágva várják a régóta pletykált Capcom-klasszikus, a Dino Crisis új generációs remake-jét, ám erre egyelőre – úgy tűnik – még várni kell. A készítők azonban úgy gondolták, hogy addig is készítenek egy „robotok a dínók ellen“ típusú henteldét, hátha ez kicsit csillapítja a kedélyeket. Ez lett Exoprimal, egy kooperatív multi, ahol egymást segítve fejlődhetünk, hogy minél könnyebben megbirkózzunk az égből ránk potyogó dínóözönnel. (Megjelenés: július 14.)

 

Oxenfree II (PS4, PS5, PC, Switch)

Nekem már az Oxenfree első részénél az volt az érzésem, hogy a készítők igencsak rajta vannak a Stranger Things és a nyolcvanas évek világán, és ez a szerelem a második részre sem múlt el. Baromi menő, hogy a mai pörgő, hangos, túlzsúfolt világban az ilyen letisztult grafikájú, egyszerű játékok is érvényesülni tudnak. Az első rész legnagyobb erénye a hangulata volt, és az előzetesek alapján ez a folytatásnál sincs másképp. A történetről egyelőre nem sokat tudunk, de az első rész alapján várhatóan ezúttal is nagyon izgalmas lesz a sztori. (Megjelenés: július 12.)

Synapse (PSVR2)

Sajnos egyelőre elég vékony a felhozatal a Sony VR headsetéhez gyártott játékokból.

Így a Synapse egy tátongó űrt hivatott, ha nem is betölteni, de legalább kicsit csökkenteni rajta. Egy akciójátékról van szó, ahol különböző szinteken különböző fegyverekkel küzdhetünk meg az ellenségeinkkel. Sőt a másik, szabad kezünkkel még különböző varázslatokra is képesek leszünk. A készítők azt állítják, különösen törekedtek az élethű megvalósításra. Nem tudom, hogy balkézzel varázsolni jobbal meg lézerfegyverrel lövöldözni mennyire lehet élethű, de nem akarok kötekedni. (Megjelenés: július 4.)

Remnant II (PC, PS5, Xbox Series S/X)

Cowboyok a Mátrixban – első ránézésre ennek tűnhet a Remnant 2, persze ennél valójában sokkal több. A játék az ígéret szerint sokkal ambiciózusabb az elődjénél: online kooperatív és egyjátékos módban is lehet tolni a küldetéseket – és ránézésre el is kél a segítség –, a boss fightok számát is megnövelték, sőt, csavartak egy olyat a készítők, hogy a játék alakulása teljesen random működik, így a Remnant 2 többszöri végigjátszás esetén is tartogat meglepetéseket, új küldetéseket, fegyvereket vagy akár minibossokat.(Megjelenés: július 24.)

 

The Expanse: A Telltale Series (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X)

A The Expanse: A Telltale Series egy történetmesélős játék, ahol a döntéseink befolyásolják a játék alakulását, még a legapróbbnak tűnő döntések is nagy hatással lehetnek a végkifejlettre. A történet az űrbe kalauzol el minket, egy Star Treket idéző univerzumba. Ha valaki szereti ezt a műfajt, annak kötelező darab. (Megjelenés: július 27.)