2023.6.30 15:49
Olvasási idő 0:39
Kovács M. Dávid

A zaklatási botrány ellenére magyarul is megjelenik a Rammstein-frontember verseskötete

ZENE RAMMSTEIN SZEXUÁLIS ERŐSZAK TILL LINDEMANN

Egy magyar kiadó a közelmúltban napvilágot látott, súlyos vádak ellenére is megjelenteti Till Lindemann verseit.

Noha a berlini ügyészség nemrégiben nyomozást indított a Rammstein szexuális bűncselekményekkel vádolt frontembere, Till Lindemann ellen, a német zenekar turnéja a jelek szerint gond nélkül zakatol tovább.

Till Lindemann a Rammstein egyik olaszországi koncertjén. Forrás Francesco Castaldo /Getty Images

Magyarországon például akkora az érdeklődés az együttes iránt, hogy mindjárt két koncertet is adnak, a Cser kiadó pedig ezek időpontjához – július 11. és 12. – igazítva jelenteti meg a botrányba keveredett frontember 100 vers című kötetét.

Rövid, éles versei hirtelen és meglepően érik el az olvasókat, gyakran felkavaró érzéseket okoznak. (...) Költészetében a természet, a test, a magány, az erőszak, a szerelem, a gonoszság, az állatok, a fájdalom, a szépség, a nyelv, a halál és a szex témái kerülnek terítékre, sokszor a romantika óta hagyományos német költői eszközök felhasználásával.

– írják a kötet fülszövegében Lindemann költeményeiről.

A Cser kiadó oldalán közzétett információk szerint a kötet július 11-től lesz majd kapható, a verseket Rieckmann Tadeusz és Babiczky Tibor fordította magyarra, a csaknem 150 oldalas kötet pedig 3746 forintos árról indul a kiadó webshopjában.

Az ügy előzményeiről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben:

Kiemelt tartalom
Erőszak, drogok és metálzene – A Rammstein énekese valszeg most húzta le zenekarának karrierjét végleg a klotyón Erőszak, drogok és metálzene – A Rammstein énekese valszeg most húzta le zenekarának karrierjét végleg a klotyón 2023.6.7 10:11