2023.7.23 9:12
Olvasási idő 1:21
Somogyi Marci

A Volkswagen rajongóit máris felcsigázták a márka legnépszerűbb típusának újításai – ilyen lesz az új Tiguan modell

A Volkswagen rajongóit máris felcsigázták a márka legnépszerűbb típusának újításai – ilyen lesz az új Tiguan modell
Forrás Volkswagen AG
TECH-TUDOMÁNY AUTÓK VOLKSWAGEN

Leleplezte a Volkswagen az új, ősszel megjelenő Tiguan modellt. Továbbra is lesz belsőégésű motoros változata, de plug-in hibrid verzió is készül. A hangsúly ezúttal a lekerekített külső formákon és a belső tér modernizálásán volt.

Mozgalmas ősz elé néz a Volkswagen: számos elektromos fejlesztés mellett akkor várható a világpremierje az új Passat modellnek, ami már Variant névre hallgat, és akkortól lesz kapható az új Tiguan modell is. 


Senkit ne tévesszen meg ez a furcsa, QR-kódokat idéző álca, ami csak a részletek elrejtésére szolgál, az utakon már a VW modellektől megszokott, rendes színekben fogjuk látni az autókat. Az azonban így is egyértelműen látszik, hogy a vonalvezetés jóval lekerekítettebb lett. Teljesen újratervezték a fényszórókat, amik alap LED-es, illetve mátrix LED-es verzióban is elérhetőek lesznek. A lámpákat egy diszkrét fénysáv köti össze középen a logóval.

Volkswagen Tiguan Forrás Volkswagen AG

Az új modell két verzióban, 17 és 20 colos kerekekkel lesz elérhető. De hogy ezeket a kerekeket pontosan milyen motor fogja mozgásra bírni, annak a nagyrésze egyelőre titok. Annyi biztos, hogy lesz tisztán belsőégésű motorral felszerelt és plug-in hibrid verzió is – tisztán elektromos verzióról egyelőre nem szólnak a hírek.


Újdonság továbbá a DCC Pro névre keresztelt, kétkamrás adaptív lengéscsillapító rendszer, ami a különböző vezetési módok között hívatott érezhető különbséget tenni. Így például a sportmód nemcsak a kormány keménységére vagy a motorra lesz hatással, hanem a lengéscsillapítók keménységére is.


A belső teret, legalábbis a multimédiás részt, egyértelműen az ID.7 ihlette, de a második generációs elődhöz képest teljesen újratervezték. Középen egy hatalmas, 15”-os kijelző kapott helyet, amin az autó minden beállítását elvégezhetjük. A műszerfal szintén digitális lett.

Volkswagen Tiguan Forrás Volkswagen AG

De a legnagyobb újítás talán az, hogy a sebváltó eltűnt középről, és helyette a kormány mögött, bajuszkapcsoló formájában kapott helyet – ez mostanában, főleg Németországban, az automata autóknál kezd egyre nagyobb divattá válni, hiszen nagyon sok helyet lehet vele a középrészen spórolni.

Kiemelt tartalom
Mit tud, és miért nem kopik ki a NER kedvenc kocsija, a Mercedes G-osztály, ami évek óta hatalmasat megy a kormányközeli körökben? Mit tud, és miért nem kopik ki a NER kedvenc kocsija, a Mercedes G-osztály, ami évek óta hatalmasat megy a kormányközeli körökben? 2024.4.9 17:57

A kormányt is ellátták a legfontosabb irányító eszközök gombjaival, hogy vezetés közben minimális időt kelljen a kezünknek a kormányon kívüli matatással töltenie.


Sok mindent ugyan még nem árult el a Volkswagen a harmadik generációs Tiguanról, de amit igen, az épp elég volt arra, hogy felcsigázza az SUV-k szerelmeseit.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, Instagramon, YouTube-on és a Facebookon is!