2023.6.28 10:50
Olvasási idő 1:24
Szécsi Krisztián

Botrány Az idol körül: akár be is tilthatják a sorozatot

FILMEK + SOROZATOK AZ IDOL HBO SOROZATOK THE WEEKND

Mindez egy amerikai szervezet állhatatos munkájának eredménye lehet.

Már hosszú hetek óta nem látni mást az interneten, csak hogy mindenki fullon krindzsel a The Weeknd által is írt új HBO-sorozat, Az idol kapcsán. Azonfelül, hogy az énekes Abel Tesfaye nem igazán tud hitelesen játszani, s hogy Lilly Rose Deppnek két szép mellén kívül sok mást nem látunk a színésznőből, a dialógusok sajnos elég bugyuták, a történetmesélés pedig akár még lehetne is izgalmas, de nem az. Nos, csak semmi vész, hiszen most nagyon úgy tűnik, hogy rövidre vágják az egész sztorit.

Az alkotás már a Cannes-i Filmfesztiválon tartott premieren sem igazán nyerte el az ítészek tetszését, most pedig még az amerikai Szülők Televíziós és Médiatanácsa is beleállt The Weeknd fantazmagóriájába. 

A felesleges szexjelenetekkel tarkított epizódok a szervezet szerint csupán a szexuális erőszak kultúráját erősítik és a férfiak fantáziáját elégítik ki – ezért is kérik a Maxot, hogy állítsák le a sorozat közösségi médiás propagálását és szigorítsák a szülői felügyelet mellett történő streamelést. Az HBO még nem reagált az ügyben, ellenben a Szülők Televíziós és Médiatanácsa az alábbi nyilatkozatot tette:

Kiemelt tartalom
11 film és sorozat a Netflix, a Max, a SkyShowtime és a Disney+ kínálatából, amit érdemes megnézned májusban 11 film és sorozat a Netflix, a Max, a SkyShowtime és a Disney+ kínálatából, amit érdemes megnézned májusban 2 nappal ezelőtt

„Az Idol joggal kapott ennyire negatív kritikákat, hiszen minden egyes epizód egyre mélyebbre merül a kínzással teli pornóban és a szexuális visszaélésekben. Távolról sem a felvilágosítás a célja, a sorozat igazából olyan romlottságba süllyedt, hogy még a közönsége is egyértelműen ellene fordult, különben miért vetítene az HBO a várt hat epizódból csak ötöt? Az HBO-nak messzire el kellene határolódnia ettől a Sam Levinson által gyártott, a tinédzserek számára extrém szexuális visszaéléseket bemutató és égbekiáltó módon fogalmazó műsortól azzal, hogy nem készítenek el belőle egy második évadot.” – nyilatkozta Melissa Henson, a Szülők Televíziós és Médiatanácsának alelnöke. (esport1.hu)

Forrás The Idol/ HBO Max

Egyébként elég kemény, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen súlyosan eszkalálódott a helyzet, mert semmi esetre sem lehetne azt mondani, hogy nézettségben nem lett volna sikeres Az idol. Sőt, első epizódjával egy hét alatt 3,6 milliós megtekintést rántott be, ezenfelül a The Weeknd éppen is futó világkörüli turnéja is igen jó promónak bizonyult.