2023.6.27 10:00
Olvasási idő 0:34
Szöllősi Anna

Börtönbe is kerülhet a turista, aki belevéste a nevét a Colosseum falába

DESIGN COLOSSEUM RÓMA

Valószínűleg nem számított következményekre a férfi, aki nagy poénnak gondolhatta belevésni a nevét a többezer éves Colosseum falaiba.

A turisták nemrég látogatták meg az amfiteátrumot Rómában, ahol az „Ivan + Hayley 23” feliratot, valószínűleg a neveiket vésték bele annak falába. Szerencsétlenségükre az esetet lefilmezte a geográfusként dolgozó Ryan Lutz – a férfi lehet, hogy nem is érzékelte, hogy rosszban sántikál, mert amikor észrevette, hogy videózzák, elmosolyodott. 

„Van egy borzasztó megérzésem: ez a két bunkó amerikai volt…. Mert ez olyan dolog, ami nagyon vallana ránk“ – mondta Lutz a Daily Mailnek, és hozzátette: reméli, felismerik és felelősségre vonják a férfit, akit ha elkapnak, akár 17 ezer fontos (kb. 7,5 millió forint) pénzbírságot és egy év börtönt is kaphat.


Az eset nemcsak a geográfusnál verte ki a biztosítékot, de a Reddit-felhasználók is keményen beleálltak az angolul beszélő, valószínűleg amerikai turistákba. A dologra egyébként már volt magyar precedens is, sőt egyenesen egy magyar miatt szigorították meg a Colosseum őrzését, aki 2019-ben véste bele a falba a nevét.